La Federació Valenciana de Municipis i Províncies premia el projecte cultural Graffitea Cheste

Post també disponible en: Castellano

Divendres passat, 30 d’abril, la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) va atorgar el Premi al Bon Govern de Cultura i normalització lingüística al Festival de Street Art Graffitea Cheste en un acte celebrat en el Centre del Carmen de Cultura Contemporània (València) al qual, a causa de la pandèmia, van assistir únicament representants dels ajuntaments premiats. 

L’esdeveniment va comptar amb la presència del secretari autonòmic de Participació i Transparència, Antonio Llorente; el director general d’Administració Local, Toni Such; el director territorial de la Presidència de la Generalitat, Paco Molina; la vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó; el vicepresident de la FVMP i alcalde d’Alzira, Diego Gómez, i el secretari general de la FVMP, Vicent Gil.

La regidora de Cultura de l’Ajuntament de Cheste, Mª Ángeles Llorente, va recollir el guardó i va dedicar unes paraules d’agraïment a la Federació per premiar projectes municipals que promouen la qualitat de les polítiques públiques a nivell local, en diferents àmbits d’actuació. “Vaja per davant el meu reconeixement a la importantíssima labor que des d’aquesta institució es realitza per a fomentar el municipalisme, primer i principal baluard de la democràcia participativa”, va afirmar. “L’educació i la cultura són essencials per a la democràcia i amb l’art urbà es fa ressò de la cultura del carrer, sense elitismes ni exclusions; és un honor rebre aquest premi i fer-lo precisament en aquest espai cultural, testimoni de tants segles d’història, art i cultura”. 

Concretament, la FVMP ha premiat el projecte de l’edició 2020 de Graffitea Cheste, que celebrava la seua cinquena edició enmig de la pandèmia, sumant onze manifestacions artístiques de gran qualitat a l’itinerari muralístico en la localitat, que ja compta amb més de 80 intervencions distribuïdes per façanes d’espais públics i privats. A més, com a novetat, en aquesta cinquena edició el festival va incloure la iniciativa Feminist-Art 2, una trobada entre dones artistes que van posar en valor el seu paper en el món de l’art urbà.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*