La Guàrdia Civil rescata una persona que havia tingut un accident en una zona muntanyosa de Catadau

Post també disponible en: Castellano

En esta actuació s’ha auxiliat a un baró de 72 anys que s’havia despenyat des de l’alt d’una zona muntanyosa en el paratge Pou de la Nevera de Catadau

Gràcies a la ràpida i eficaç intervenció dels agents s’ha pogut rescatar esta persona i evitar un mal major

A les 11.20 hores de diumenge passat es rep telefonada en el Lloc dimanant d’un veí de la localitat Catadau el qual manifesta que es trobava fent una passejada pel camí Pou de la Nevera de la localitat de Catadau i que estava escoltant crits al lluny a la muntanya sense poder determinar d’on procedien però que semblava que demanava auxili.

Minuts més tard realitza crida una dona manifestant que el seu pare de 72 anys s’havia perdut per la zona de Catadau, ja que hi havia sortit del domicili al matí i no havia tornat, posant en avís que aquest patia “alzheimer”, i que portaven hores sense saber res d’ell.

Immediatament s’organitza i inicia un operatiu de recerca per part d’efectius de la Guàrdia Civil, entre la zona d’extraradis de Catadau i el lloc on un testimoni va escoltar crits, a què es va sumar la Policia Local de Catadau

Al ser una zona muntanyosa el lloc on es van escoltar els crits l’última vegada, es realitza batuda a peu per components de l’operatiu pentinant una zona de muntanya i cridant a aquesta persona.
Després de diverses batudes per la zona indicada pel truca, les citades patrulles donen amb el lloc dels fets, localitzant a un home d’avançada edat, el qual s’havia precipitat per un vessant en una zona muntanyosa de difícil accés de matoll baix i Pineda , pedregosa i molt escarpada situada a la partida Pou de la Nevera de la localitat de Catadau.

El desaparegut es trobava tombat, amb ferides sagnants de escoraciones obertes al cap i sense poder-se moure, i amb clars signes de deshidratació i desorientació.

Per la por que pogués tenir alguna lesió òssia, es decideix no moure-i es passa avís a l’COS perquè avisin a un SAMU assegurant i controlant les patrulles actuants el lloc i acompanyant el ferit fins a l’arribada dels serveis sanitaris.

Es atén l’accidentat amb primers auxilis fins a l’arribada dels serveis sanitaris, a causa que aquesta persona no sabia on es trobava, estant totalment desorientat, i amb molta dificultat per moure.

El auxiliat va sortir a passejar aquest mateix matí, i al patir alzheimer es va desorientar i va acabar al cim del vessant descrita. Al ser el terreny abrupte i pedregós, va ensopegar amb unes pedres i al estar a la part superior de la muntanya, va rodar vessant avall diversos metres frenant els matolls baixos de el terreny i quedant-se encaixat en el lloc que on va ser trobat.

A les 14:45 hores, es va presentar al lloc dels fets un SAMU de l’Alcúdia (València), formada per 3 efectius, que atiendiron a l’ferit in situ.

Posteriorment, es persono així mateix en dit lloc dues dotacions de bombers de la localitat de Silla (València), format per 4 components, que juntament amb les patrulles del dispositiu duen a terme el rescat d’aquesta persona formant una cadena per a ser baixat pel vessant de la muntanya.

Una vegada que es va rescatar a l’accidentat, va ser traslladat a Centre Mèdic de Carlet.

Gràcies a la ràpida i eficaç actuació dels guàrdies civils, va poder ser localitzat i auxiliat aquesta persona donades les circumstàncies descrites i amb el risc que podria haver comportat per a la seua salut una demora en la seua atenció mèdica.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*