L’Ajuntament de Bunyol sol·licitarà una pròrroga de la suspensió de llicències per a mantindre paralitzada la planta solar fotovoltaica

Post també disponible en: Castellano

L’Ajuntament de Bunyol va celebrar ahir, dilluns, el ple ordinari corresponent al mes de maig, en el qual es va aprovar una moció del Govern local per a sol·licitar a la Generalitat Valenciana una pròrroga en la suspensió de llicències, amb l’objectiu de mantindre paralitzada la possibilitat que s’instal·le una planta solar fotovoltaica en Farrajón.
La proposta del Govern contempla demanar una pròrroga d’aqueixa suspensió de llicències, tal com va explicar Rafa Pérez, “perquè estem amb una reforma de normes subsidiàries, que ja està en marxa, amb dotació econòmica, és la major justificació possible perquè es prorrogue un any la suspensió de llicències”. 
L’alcaldessa, Juncal Carrascosa, va assegurar que s’han complit “tots els passos, sabíem que no anava a ser senzill, però la modificació de les normes subsidiàries era impossible tindre-ho en menys d’un any pels propis terminis administratius”. Una modificació de les normes subsidiàries essencials per a protegir la zona de Farrajón.
IAB va presentar una moció inicial amb el mateix objectiu, amb algunes modificacions després d’un informe de la secretari del consistori, i el Govern local va presentar també una moció amb més aspectes, que es va considerar més ajustada i encertada que les de l’oposició.
Va ser el punt que major debat va suscitar per a oposar-se a l’últim decret llei aprovat pel govern autonòmic que regula la instal·lació de plantes d’energies renovables, i que, entre altres coses, limita la suspensió de llicències per a la instal·lació d’aquestes plantes a sis mesos sense que els ajuntaments les justifiquen. Aqueix termini a Bunyol vencerà el 22 de juliol.

Ajuda a la Diputació

En el ple també es va aprovar sol·licitar una ajuda a la Diputació de València per import de 39.900 euros. La subvenció sol·licitada anirà destinada a les millores en el Barranc dels Muts, en el tram entre Borrunes i les Vendes.
També es va debatre l’actualització de l’impost sobre l’increment del valor dels terrenys de naturalesa urbana, segons obliga l’última legislació nacional, el conegut com a plusvàlua. L’edil d’Hisenda, Manuel Sierra, va explicar que és obligatòria aquesta actualització i que no afectarà l’execució del pressupost d’enguany. El punt es va aprovar amb el vot a favor de tots els grups polítics, excepte el PP que es va abstindre.
En un altre dels punts de l’ordre del dia es va aprovar per unanimitat convertir una plaça d’agent de policia local en una d’oficial. Segons va explicar l’edil María Vallés, és necessari tindre dos oficials, quan la plantilla actualment només té un, d’ací la proposta que va tirar avant.
Avançat el ple es va aprovar també per unanimitat una proposta del grup socialista amb motiu del Dia Internacional contra l’homofòbia, la transfòbia i la bifòbia.

Resolucions i dació de comptes

El Govern també va presentar la liquidació del pressupost de 2021, que es liquida sense objeccions legals, com va destacar l’edil de l’àrea d’Hisenda, Manuel Sierra.
A més, s’ha reduït en 6 dies el pagament mitjà a proveïdors.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*