L’Àrea de Salut de Manises atén el 90% de les crides en una mitjana de 6 segons

Post també disponible en: Castellano

Aquests nivells d’atenció a la ciutadania són possible gràcies al Call Center instal·lat fa ja 2 anys en els centres de salut de Quart de Poblet, Riba-roja de Túria i, posteriorment, a Mislata i Manises

Des de la seua instal·lació, el sistema d’atenció telefònica ha atés ja més de 207.640 crides de les quals un 76%són per a demanar cita amb en Atenció Primària

A més, durant aquests dos anys de funcionament, el servei ha reduït un 70% les queixes rebudes per l’atenció telefònica

L’atenció telefònica en els centres sanitaris ja forma part estructural del sistema sanitari públic de la Comunitat Valenciana. L’elecció entre les cites presencials o telefòniques en funció de les necessitats del pacient és una de les principals herències que ha deixat la pandèmia i que continua vigent dos anys després sense aparent intenció que desaparega. Prova d’això, són els resultats de l’atenció telefònica que presenta el Departament de Salut de Manises que en l’actualitat atén el 96% de les crides en una mitjana de menys de 6 segons. 

Les trucades ateses per aquesta àrea de salut les atén un Call Center propi, instal·lat al principi de la pandèmia i que es localitza tant a l’Hospital de Manises com en el centre de salut de les localitats de Quart de Poblet, Riba-roja de Túria, Mislata i Manises. A més, aquest servei està integrat per personal d’Admissió dels propis centres de salut de les poblacions que atenen, com amb personal de l’Hospital que atenen quan tots els telèfons del centre sanitari ja estan ocupats. 

“Quan instal·lem aquest centre de trucades teníem com a objectiu respondre dins del termini i en la forma escaient a les necessitats sanitàries de la població en les circumstàncies tan adverses en les quals va nàixer el projecte. En l’actualitat els resultats avalen que hem aconseguit aqueix objectiu i que per tant, és un servei que ha vingut per a quedar-se”, ha explicat el gerent del Departament de Salut de Manises, el Dr. Ricardo Trujillo.

A més, les dades d’aquests primers dos anys de funcionament mostren com una fórmula centralitzada d’atenció i informació al pacient agilita la resposta sanitària a la població. Així, els operadors agendan noves cites per a consultes de Medicina de Família (76%), citen a pacients per a especialitats com a Pediatria (3.5%), entre altres qüestions. “La pandèmia ha portat aconseguisc un canvi en la manera de concebre l’atenció sanitària i en el Departament de Salut de Manises hem sabut adaptar-nos a aqueix canvi sense perdre la qualitat del servei que oferim a tota la població”, afirma el Dr. Trujillo. 

Prova de la qualitat que ofereix aquest servei, el Call Center de l’Àrea de Salut de Manises ha reduït un 70% les queixes rebudes per l’atenció telefònica durant els dos anys de funcionament. “Per a nosaltres l’experiència del pacient en els nostres serveis és el centre de la nostra activitat i per tant, aquesta reducció de les queixes és la vertadera mostra de la qualitat que oferim”, conclou el gerent del centre hospitalari.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*