L’Àrea de Salut de Manises redueix un 20% els seus nivells de demora en Atenció Primària

Post també disponible en: Castellano

Hui dia, els pacients dels centres de salut del departament manisero esperen de mitjana 3.59 dies naturals per a tindre la consulta amb el metge de família, aconseguint l’objectiu establit per la Conselleria de Sanitat

A més, el centre sanitari s’ha posicionat com l’hospital públic valencià amb menys dies d’espera per a ser operat amb una mitjana de 43 dies el mes de març, segons fonts oficials de Conselleria de Sanitat.

Després de dos anys de pandèmia i d’una crisi sanitària sense precedents, l’Atenció Primària ha ressaltat pel seu paper fonamental en el desenvolupament d’una sanitat pública sostenible. Per això, els temps de demora i l’accessibilitat dels centres de salut han cobrat un especial protagonisme en els últims mesos.

Davant aquesta realitat, el Departament de Salut de Manises informa que els seus centres de salut es troben en nivells d’espera equiparables als mesos previs a la pandèmia. En concret, els pacients dels centres de salut del departament manisero esperen de mitjana 3.59 dies naturals per a tindre la consulta amb el metge de família, aconseguint amb folgança els objectius de qualitat i accessibilitat assistencial determinats per la Conselleria de Sanitat per als departaments de salut públics. “El nostre objectiu en 2022 continua sent retornar a l’atenció primària els nivells d’accessibilitat previs a la pandèmia i tal com demostren les dades, estem en el bon camí, millorant mes a mes aquests índexs”, afirma Dr. Roberto Gorgues, Coordinador d’Atenció Primària del Departament.

A més, des de començaments de 2022, els centres de salut dependents de l’Hospital de Manises han reduït els seus nivells d’espera en quasi un 20%, passant de comptar amb quasi 5 dies de mitjana al gener a i tan sols 3,59 dies naturals de mitjana en l’actual mes de maig. “Aquesta disminució de l’índex de demora en els nostres centres de salut i consultoris auxiliars és fruit de l’esforç constant i persistent de tots els professionals que treballen en atenció primària”, continua el Dr. Gorgues.

Però l’atenció presencial no ho és tot, el Departament de Salut de Manises també compten amb atenció telefònica en el cas que es precise. De fet, durant la pandèmia, es va posar en marxa un Call Center centralitzat i implantat per a les poblacions de Quart de Poblet i Riba-roja de Túria que ha anat ampliant el seu abast a altres municipis del Departament com Mislata i Manises. “Part central de l’atenció primària ara mateix resideix en l’atenció telefònica que ha passat a un primer pla arran de la pandèmia. De fet, nostre Call Center porta ateses des d’inici d’any un total de 44.022 crides, de les quals 7.384 han sigut el mes d’abril amb un nivell de servei de més del 95%”, ha explicat el Dr. Roberto Gorgues.

Entre els centres amb menor demora quirúrgica

I és que el Departament de Salut de Manises no sols ha millorat considerablement els seus nivells d’espera en Atenció Primària, sinó que també s’ha posicionat, segons les dades oferides per la Conselleria de Sanitat, com l’hospital públic valencià amb menys dies d’espera per a ser operat amb una mitjana de 43 dies en el mes de març passat. “Això és també una fita per al nostre hospital ja que demostra el treball constant que duem a terme per posar en el centre de tota la nostra activitat al pacient, fent de l’accessibilitat un dels nostres principals pilars”, indica el gerent del centre sanitari, el Dr. Ricardo Trujillo.

Entre les especialitats que destaquen per una major accessibilitat, destaquen les de traumatologia, amb 50 dies de demora; oftalmologia, amb 35 dies d’espera; Urologia, amb 44, i cirurgia vascular amb tan sols 16 jornades. “Aquestes són les especialitats que ens mostren, com a departament de salut, el camí perquè totes les altres continuen retallant els seus dies d’espera, unificant-les totes en els nivells més baixos possibles”, ha conclòs el Dr. Trujillo.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*