L’Hospital de Manises estrena 12 places d’aparcament per a vehicles elèctrics

Post també disponible en: Castellano

Amb aquesta actuació, en la qual s’han invertit 32.300 euros, els visitants podran recarregar els seus vehicles mentre romanen en les instal·lacions de l’hospital

Manises, un dels deu hospitals d’Espanya més compromesos amb l’acció climàtica, segons Ecodes

Des de 2013, l’Hospital de Manises ha aconseguit anar reduint les seues emissions de carboni un 67% i reduir notablement els seus principals consums energètics

Els centres del Departament de Salut opten per les renovables, la reducció del consum d’energia i aigua, per millorar els sistemes de calefacció i refrigeració, reducció i valorització de residus, o la reducció de materials com els guants, així com el foment del transport sostenible o l’eliminació de l’ús de paper

L’augment de la conscienciació mediambiental i l’increment de l’oferta de vehicles amb autonomies cada vegada majors, han suposat un augment de les vendes de vehicles híbrids i elèctrics, que ja es perceben com a opcions viables per a molts conductors.
Davant aquesta realitat, l’Hospital de Manises no vol quedar-se arrere i augmenta el seu compromís amb la mobilitat sostenible en el departament de salut amb la instal·lació de 12 noves places d’aparcament destinades a aquesta mena de vehicles que necessiten recarregar-se.
Els punts de recàrrega estaran a la disposició de qualsevol usuari que acudisca a l’Hospital en el seu vehicle. D’aquesta manera, a partir d’ara els propietaris podran recarregar cotxes i motos mentre són atesos a l’hospital o visiten a familiars ingressats.
Amb aquesta actuació, en l’es han invertit 32.300 euros, l’Hospital de Manises compleix amb l’obligatorietat fixada per llei de disposar d’estacions de recàrrega en els pàrquings d’edificis  de caràcter públic que superen les 20 places, com els que pertanyen a hospitals i altres centres sanitaris.
Punts de recàrrega
Els equips instal·lats són especialment adequats per a aparcaments d’interior, amb instal·lacions similars aplicades a aparcaments de grans superfícies, aeroports o aparcaments privats.
Estan dissenyats per a minimitzar la inversió inicial i les despeses de manteniment. Aquesta solució consisteix en la combinació d’un carregador principal ‘Màster’ que controla a un conjunt de carregadors secundaris. El sistema en conjunt funciona com si tots els carregadors foren intel·ligents ja siga connectant el Màster a un gestor mitjançant OCPP (Protocol Obert de Punt de Càrrega) o de manera independent, configurant una llista blanca d’usuaris per al conjunt.
A través d’aquest sistema també es pot establir un límit de potència màxima per a tot el conjunt, estalviant així en la instal·lació i potència contractada.
Compromís amb l’entorn i reducció de la petjada
L’hospital de Manises és un dels deu hospitals d’Espanya més compromesos amb l’acció climàtica. Així ho ha reconegut l’organització Ecodes, fundació Ecologia i Desenvolupament que treballa pel desenvolupament sostenible i respectuós amb el Medi Ambient. Des de 2013, l’Hospital de Manises ha aconseguit anar reduint les seues emissions de carboni un 67% i reduir notablement els seus principals consums energètics, establint com una altra de les seues prioritats el respecte i cura del seu entorn.
Iván Ruiz, responsable de manteniment de l’hospital de Manises, ha assenyalat que les mesures adoptades els han permés un important estalvi en electricitat i en gas i fer front a l’alça dels preus de l’energia.
Entre altres mesures adoptades pels centres del Departament de Salut estan optar per les renovables, la reducció del consum d’energia i aigua, millorar els sistemes de calefacció i refrigeració, reducció i valorització de residus, o la reducció de materials com els guants, així com el foment del transport sostenible o l’eliminació de l’ús de paper.
És el cas del consum d’electricitat, que ha descendit un 30%, passant de prop d’11 milions de kWh consumits en 2013 a menys de 7,8 milions de kWh en 2022, la qual cosa suposa un estalvi de més de 3,3 milions de kWh en aqueix període. Aquest estalvi s’ha produït gràcies a la implantació de mesures com la regulació equilibrada i el control del sistema de climatització, la millora realitzada en les unitats de tractament d’aire, així com a la substitució de tot l’enllumenat per tecnologia LED.
Pel que respecta al gas natural, el consum ha descendit un 52% des de 2013. Concretament, el centre ha passat de consumir 7,4 milions de kWh de gas el citat any, a poc més dels 3,3 milions de kWh de gas en 2022, la qual cosa representa un estalvi de més de 3,6 milions de kWh en aquest període. Aquest descens ha sigut possible gràcies a les millores d’eficiència en la xarxa d’aigua calenta sanitària, l’equilibrat del sistema primari de calefacció i el control del sistema secundari.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*