L’Hospital de Manises llança un concurs escolar per lluitar contra l’obesitat infantil

CEIP Mariano Benlliure Aldaia
CEIP Mariano Benlliure Aldaia

Post també disponible en: Castellano

CEIP Mariano Benlliure Aldaia.
CEIP Mariano Benlliure Aldaia.

El Departament de Salut organitza la III edició del concurs “L’escola més saludable”

El 26% dels nens i el 24% de les nenes tenen sobrepès a Espanya

L’objectiu és fomentar hàbits saludables com la pràctica d’exercici físic i una alimentació equilibrada

L’Hospital de Manises busca el col·legi que més promoga els hàbits de vida saludables com la pràctica habitual d’exercici físic i una alimentació equilibrada entre els seus alumnes. L’objectiu és trobar el ‘Cole més saludable’ de l’àrea del Departament de Salut de Manises que hagi desenvolupat iniciatives per a la prevenció del sedentarisme i l’obesitat entre els seus alumnes en el curs escolar 2018-2019.

El premi al ‘Cole més saludable’ es concedirà a aquell centre que hagi presentat la Memòria d’activitats més completes, en què es recullin totes les iniciatives realitzades al centre escolar per impulsar entre els seus alumnes hàbits de vida saludables.

La directora d’Infermeria d’Atenció Primària del Departament de Salut de Manises, Mercedes Fernández, explica que “amb aquest concurs volem fomentar uns valors i unes pràctiques saludables des de la infància. Una etapa fonamental per formar en uns hàbits que guiaran els petits al llarg de les seves vides “.

En aquest sentit, cal recordar que gairebé tres de cada deu nens espanyols estan per sobre del seu pes. En concret, un 26% dels nens i un 24% de les nenes tenen sobrepès a Espanya, unes dades que estan per sobre de la mitjana de la resta de països de l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE). A això cal sumar que el 85% dels nens entre 5 i 17 anys no realitza l’hora mínima d’exercici físic recomanada per l’Organització Mundial de la Salut (OMS).

“És fonamental que els xiquets i xiquetes rebin una educació en salut que els serveixi per adquirir coneixements i hàbits bàsics en alimentació i exercici físic que els prepari per mantenir un bon nivell de vida. Una tasca en la qual hem d’anar de la mà familiars, metges i educadors “, indica Mercedes Fernández. Per a la directora d’Infermeria d’Atenció Primària, “cal combatre l’obesitat des de l’edat més primerenca amb mesures de prevenció i formació, ja que pot ser un dels problemes de salut més greus en els propers anys”.

Així, els centres interessats a participar podran presentar la seva candidatura fins al proper 8 de març. No obstant això, tindran tot el que queda de curs per a desenvolupar les activitats saludables i preparar la documentació, ja que el termini de presentació de la Memòria és fins al 19 de juliol.

Implicar els alumnes

Aquesta és la III edició d’aquest concurs que promou el Departament de Salut de Manises amb l’objectiu de fomentar iniciatives que impulsin la prevenció del sedentarisme i l’obesitat a través de propostes basades en l’adopció d’una dieta equilibrada i saludable i la pràctica regular d’ activitat física a les escoles d’educació Primària del Departament de Salut de Manises.

“Es premiarà als centres educatius que hagin preparat un programa que es desenvolupa al llarg de tot el curs escolar, valorant especialment els plantejaments innovadors i en què participi el major nombre de nens”, destaca la directora d’Infermeria d’Atenció Primària. Per detallar les iniciatives dutes a terme, els alumnes hauran de completar un qüestionari i redactar una presentació en la qual es poden incloure fotos i vídeos de les accions desenvolupades.

El col·legi més saludable rebrà un premi de 2.000 euros per a l’adquisició de material esportiu per al centre. També es farà entrega de dos accèssits per als dos finalistes que consistirà en una dotació econòmica de 1.000 euros cadascun per a la compra de material esportiu per al col·legi.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*