L’Hospital de Manises posa en marxa un nou circuit d’atenció urgent per a pacients fràgils

Post també disponible en: Castellano

Aquest innovador sistema de triatge servirà per a donar prioritat en l’atenció als pacients més vulnerables: persones majors, pacients amb pronòstic de vida limitat o persones amb deterioració física i cognitiva, entre altres

L’objectiu del circuit és reduir temps d’espera que puguen derivar en complicacions innecessàries, augmentar la seguretat clínica i evitar situacions de risc i estrés per a pacients fràgils

Altra de les prioritats és humanitzar l’atenció al pacient, creant espais segurs per al descans durant l’atenció mèdica i afavorint la presència de familiars o acompanyants

El servei d’Urgències de l’Hospital de Manises ha posat en marxa un nou circuit d’atenció urgent adaptat al pacient fràgil, del qual es podran beneficiar les persones majors, pacients amb pronòstic de vida limitat o persones amb una important deterioració física i cognitiu, entre altres. L’objectiu és agilitzar l’atenció mèdica a aquest col·lectiu, i així evitar complicacions derivades de la seua visita a Urgències, com a riscos de caiguda, situacions d’estrés innecessari, desorientació, medicació extra, sedació o estades prolongades. 
Concretament, l’Hospital de Manises implementarà aquest nou circuit d’atenció urgent al pacient fràgil a través del triatge, de manera que els pacients se sotmetran a una avaluació res més arribar al centre mèdic i, en cas de ser catalogats com a pacient fràgil, rebran preferència sobre altres persones de la seua mateixa prioritat assistencial. “L’objectiu és optimitzar la qualitat d’atenció al pacient, evitar complicacions incidentals, augmentar la seguretat clínica i detectar precoçment qualsevol possible risc, com les síndromes geriàtriques”, ha explicat la doctora Rosa Ruiz Querol, cap del servei d’Urgències. 
A més, aquest circuit potenciarà l’acompanyament de familiars o cuidadors a les persones catalogades com a pacient fràgil, per a humanitzar al màxim l’experiència d’acudir a Urgències. “El triatge és un punt essencial de l’atenció en Urgències, ja que assigna un nivell de prioritat al pacient concorde a la seua condició. No obstant això, l’enfocament tradicional del triatge respon a la lògica ‘un pacient-una malaltia’, quan la realitat pot ser molt més complexa”, ha detallat Ruiz Querol. 
Per això, aquest nou circuit que ha implantat l’Hospital de Manises busca atendre les particularitats de cada pacient des d’un punt de vista multidimensional, tenint en compte factors físics, psicològics i socials per a facilitar l’experiència del pacient i evitar riscos. “Si no es tenen en compte tots aquests factors, podem córrer el risc d’un infratriaje que després comporta retards inapropiats en l’atenció, complicacions que porten a estades hospitalàries prolongades que es podrien haver evitat, o fins i tot experiències negatives com a deliris, estrés, necessitat de sedació o immobilització, entre moltes altres coses”, ha assenyalat.
Un 26,7% de pacients fràgils en 2023
En el que portem de 2023, el 26,7% de les atencions d’Urgències a l’Hospital de Manises corresponen a pacients majors de 70 anys. “L’augment de l’atenció a les persones majors suposa un repte molt important per als sistemes de triatge, i hem d’adaptar-nos a aquesta realitat”, ha explicat Ruiz Querol. “Hi ha factors com l’edat, la vulnerabilitat o la fragilitat que influeixen directament en el diagnòstic i en l’aparició de complicacions, i s’han de tindre en compte”, ha continuat en aquest sentit.
“Per exemple, les persones majors poden presentar moltes peculiaritats, com a canvis fisiològics que obliguen a interpretar els signes vitals d’una altra manera, símptomes atípics de la malaltia, o complicacions derivades de la seua medicació prèvia”, ha indicat, al mateix temps que ha explicat que també existeixen altres factors com els problemes cognitius, que dificulten la participació del pacient en el diagnòstic o la correcta explicació dels símptomes. Per això, Ruiz Querol considera essencial agilitzar l’atenció del col·lectiu.
Humanitzar l’experiència
Un altre dels objectius principals del circuit d’atenció urgent al pacient fràgil és fer l’experiència més amable i humana, per a evitar situacions d’estrés innecessari que després poden derivar en complicacions mèdiques. Una de les principals potes és evitar situacions d’aïllament social, afavorint sempre l’acompanyament del pacient o la presència de familiars i cuidadors durant el temps que dure l’atenció mèdica.
En aquest sentit, el nou circuit facilita que el familiar o acompanyant puga estar en l’àrea d’observació amb el pacient, per a ajudar amb els moviments i els trasllats, afavorir l’estimulació cognitiva i oferir suport emocional. A més, el circuit busca evitar en la mesura que siga possible la sedació o la immobilització del pacient, sempre que siga possible, i es basa en la creació d’espais segurs en els quals el pacient puga descansar sense estímuls o sorolls innecessaris.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*