L’incendi de Venta del Moro, que pot veure’s des de l’espai, es reactiva pel vent de ponent

Post també disponible en: Castellano

L’incendi declarat aquest diumenge a la vesprada a Venta del Moro porta aparença de convertir-se en un dels més devastadors (de moment) d’aquest estiu, arribant fins i tot a afectar poblacions pròximes com a Cases de Moya.

De fet, l’incendi ha provocat un enorme núvol de cendres i fum de més de 300 quilòmetres de longitud que es pot observar no sols des de diverses comarques de la Comunitat, sinó també fins i tot des de l’espai, com ha sigut captada pel satèl·lit Meteosat.

La vesprada d’aquest dilluns, el núvol podia veure’s des de la comarca de Requena-Utiel a les veïnes de Camp de Túria, La Foia de Bunyol-Xiva, Camp de Morvedre i, ja a Castelló, la Plana Baixa.

Reactivat pel vent de ponent

Es dona la circumstància que l’incendi s’ha reactivat passat el mig dia de hui (malgrat donar-se per estabilitzat a les 12,32 hores) a causa de les condicions meteorològiques complicades d’altes temperatures, baixa humitat i vent de ponent, per la qual cosa s’ha fet necessari el tornar a destinar més efectius a la seua extinció, a més d’elevar-se a situació 2 el seu nivell.

A última hora de la vesprada d’aquest dilluns, eren un total de 15 les unitats terrestres i 3 helitransportadas de bombers forestals de la Generalitat Valenciana; onze mitjans aeris; 6 autobombes; 3 dotacions i 11 brigades forestals del Consorci Provincial de Bombers les que continuaven desenvolupant les labors d’extinció.

Situació 2 d’emergencia

Després de decretar-se a última hora de la vesprada d’ahir la situació 1 (situació d’emergència que pot afectar greument béns forestals i lleument a la població i els qui de naturalesa no forestal), a mitjan vesprada d’aquest dilluns s’ha elevat a situació 2 (incendi que puga afectar greument la població i béns de naturalesa no forestal, exigint l’adopció immediata de mesures de protecció i socors).

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*