Manises recomana als professionals de la música formar-se en tècniques de relaxació per evitar lesions

El centro hospitalario explica a los músicos ejercicios para combatir situaciones de estrés o ansiedad.
El centro hospitalario explica a los músicos ejercicios para combatir situaciones de estrés o ansiedad.

Post també disponible en: Castellano

El centro hospitalario explica a los músicos ejercicios para combatir situaciones de estrés o ansiedad.
El centre hospitalari explica als músics exercicis per combatre situacions d’estrès o ansietat.

El centre hospitalari explica als músics exercicis per combatre situacions d’estrès o ansietat

La Unitat de Medicina de la Música i les Arts Escèniques de Manises està formada per un equip que ofereix solucions adaptades a cada professional

Els professionals de la música estan exposats a moltes hores d’assajos, diferents postures per tocar els instruments o nervis davant d’una audició. L’ansietat escènica, l’estrès o l’angoixa són algunes de les patologies que poden presentar-se en un músic o artista al llarg de la seva carrera professional. El psicòleg clínic de la Unitat de Medicina de la Música i de les Arts Escèniques de l’Hospital de Manises, Guillermo Dalia, explica que “per evitar aquestes situacions que poden derivar en problemes físics cal estar formats en tècniques de relaxació, especialment l’aplicada o muscular que és la més efectiva per als músics “.

Hi ha situacions en la carrera d’un músic on aquestes tècniques tenen més rellevància, com quan s’està a sobre de l’escenari i o en una audició. Per als professionals de la música dels exercicis de relaxació són importants perquè la majoria dels músics tensa molt i malament els músculs del cos, sobretot els que estan en contacte amb un instrument i es troben en una situació de pressió, i aplicar està tècniques els evitaria lesions i problemes d’ansietat. Per al doctor Dàlia, “els professionals que apliquen la relaxació muscular redueixen la tensió i ansietat, milloren significativament la interpretació i tenen més flexibilitat en el seu cos per a l’execució musical”.

El psicòleg clínic de la Unitat de Medicina de la Música i de les Arts Escèniques apunta que “l’important és practicar la relaxació des dels primers anys que s’inicia en la música perquè s’aprenguin les tècniques i es converteixi en un hàbit automàtic que es practiqui en qualsevol activitat musical “. L’ansietat i una mala postura poden provocar problemes musculars com contractures, tendinitis, distonies o dolors crònics pel que és necessari la realització d’exercicis que redueixin aquest estrès muscular.

La Unitat de Medicina de la Música i les Arts Escèniques compta amb un equip de psicòlegs que en col·laboració amb la resta dels professionals, com rehabilitadors, traumatòlegs, dermatòlegs, o fisioterapeutes, realitzen un diagnòstic del professional per prevenir i ajudar a adoptar les estratègies necessàries per afrontar totes les situacions que poden generar l’ansietat, l’estrès o l’angoixa escènica.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*