Millars acull l’II Campionat de Tir amb Arc i Propulsor Prehistòric

Post també disponible en: Castellano

Millars acull el 25 i 26 de març la 31 edició del Campionat Europeu de Tir amb Arc i Propulsor Prehistòric, una competició que empra utensilis de caça o de guerra fabricats amb els materials amb els quals es feien en la prehistòria.

Aquest campionat internacional, se celebra per segona vegada a Millars per la seua gran riquesa en jaciments prehistòrics. «El metall, plàstic o els materials sintètics i els seus derivats estan prohibits, encara que es permet l’ús de coles modernes per a pegar les plomes que és el que li dona estabilitat a les fletxes, i cada participant triarà la forma i dimensions del material, encara que es demana que s’assemble en la mesura del possible als utensilis prehistòrics o etnogràfics coneguts», segons informa l’organització.

Ja el dissabte 25 de març, al matí s’ha programat a més de la rebuda dels participants, una jornada de portes obertes a la col·lecció museogràfica José Martínez Royo. Després de la visita hi haurà un menjar de germanor per a canviar impressions i ja a la vesprada començarà la competició de tir amb arc, a les 21,00 hores els participants compartiran sopar de germanor i un concert i el diumenge 26, a partir de les 9,30 hores, continuarà la competició, per a finalitzar amb el lliurament de premis i la clausura, a les 13,30 hores.

Jocs d’armes prehistòrics

Els jocs d’armes prehistòriques són proves esportives que empren utensilis, de caça o de guerra, utilitzades durant la Prehistòria, en la qual no es coneixien ni els metalls ni l’escriptura. Al llarg del campionat europeu es contemplen dos tipus de proves: el tir a la diana amb propulsor, i el tir a la diana amb arc.

Tota persona, sense distinció d’edat, sexe o nacionalitat, és admesa a participar en el campionat d’Europa de tir al propulsor i a l’arc prehistòric. La forma i dimensions del material són lliures i deixades al criteri de cada participant.

La competició es completarà amb un sopar de germanor, la nit del dissabte 30 de març, a Millars amb tots els participants i acompanyants, juntament amb els organitzadors del campionat.

Els interessats a participar en aquesta convocatòria poden efectuar la seua inscripció en l’adreça web http://tiroprehistorico.arquivoltaps.com

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*