Opinió: «Gràcies», per Arturo Sáez Perelló

Post també disponible en: Castellano

Gràcies per haver arribat a les meues segons quaranta-sis anys, treballant des dels catorze. Amb la sensatesa, i bon judici, per no haver participat en cap guirigall o manifestació, promogudes per aquells anomenats rastaflautes ¿………..? muchedunbre baladrera, que protestava de tot. I que la majoria d’ells, en la seua vida havien donat un pal a l’aigua.

En canvi amb la maduresa i seny que donen els anys, em fan veure la vida amb més objectivitat i valorar més les coses positives. I dono les GRÀCIES a uns pocs polítics, no molts. (Aquí amic lector, pose el que vullga)

A ells devem la restauració de la democràcia, i l’era de PAU més llarga que la nostra generació hàgem gaudit, Malgrat alguns trencapàtries descerebrats. I de la resta de polítics, mediocres, chupópteros, sense altre mèrit que aplaudir el líder de torn i enfilar per (arribar a el congrés, sense saber fer la o amb un canut). Recomano llegir el llibre amb aquest títol de l’escriptora Pilar Salarrulla.

És tan sublim la ineficàcia dels polítics, i que valgui com a exemple. Que cada vegada que hi ha una riuada, es desborda el riu pel mateix lloc i no són capaços d’arreglar (amb el fàcil que és). Però com els danys produïts els paguem els mateixos. A esperar la propera.

Són polítics que poden gaudir quatre o més anys, fent ús abusiu de l’no Fer res, i passar sense pena ni glòria. Però vivint de l’pressupost.
GRÀCIES a la PAU que gaudim, podem oblidar-nos a Espanya del nostre passat guerreril, que per desgràcia va ser bastant prolix. Doncs fent una mica d’història tenim.

  • 1801 Guerra de les taronges
  • 1808-1814 Guerra independència Espanyola
  • 1833-1840 Guerra Carlista
  • 1846-1849 2a Guerra Carlista
  • 1859-1860 Guerra d’Àfrica
  • 1872-1876 3a Guerra Carlina
  • 1936-1939 La nostra maleïda guerra civil

Aquí ve a el cas una xicoteta anècdota:

Estàvem un petit grup de turistes espanyols, admirant la meravellosa obra, que és el Gran dic al mar de nord a Holanda. I quan el guia va dir que tan monumental obra es va inaugurar l’any 32. Ple d’admiració vaig exclamar en veu alta I nosaltres a Espanya en els 30 que fèiem? Un senyor de el grup va dir ¡matar-nos!

Però a la fi entre tots vam crear una PAU duradora, en la qual podem, treballar i viure tan bé com mai havíem somiat.

GRÀCIES a la feina dels científics que fins en les coses més quotidianes, podem, sense adonar-nos, i per l’aportació a la ciència dels Srs. TESLA i EDISON, actuar com semidéus, ja que si Déu va dir que es faça la llum, nosaltres donem la llum tocant un botó.

GRÀCIES a la PAU que gaudim, els grans, mitjans i petits empresaris donen feina i creen i fabriquen, maquinària, eines i estris, per produir més millor i més econòmic i amb menys esforç. Creant una economia, en la qual hem passat de la coca de dacsa com pa i a la malta com cafè. A la gran abundància i qualitat de vida que gaudim.

GRÀCIES a la PAU en què treballen els científics, hem passat de la purga d’oli de ricí i el cataplasma, a tenir al nostre abast, la medicina i diagnòstic dels aparells, tan meravellosos que disposa la sanitat, en benefici de la nostra salut .

GRÀCIES a la PAU i als científics que hem progressat en cinquanta anys més que en tota la vida. A tots ells hem de tributar admiració i agraïment, pel bé tan immens que han aportat a la humanitat.

GRÀCIES per haver viscut tan llarg període de PAU a la nostra estimada ESPANYA. O SÍ?

Arturo Sáez Perelló 

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*