PP i PSOE es repartiran la majoria dels Ajuntaments en La Foia de Bunyol-Xiva no sense abans tancar pactes amb altres formacions

Post també disponible en: Castellano

El Partit Socialista i el Partit Popular han sigut les dues formacions que majors sufragis han obtingut en la majoria dels municipis de La Foia de Bunyol-Xiva, encara que en només cinc localitats (Iàtova i Setaigües per al PSPV-PSOE i Alboraig, Dosaigües i Macastre per al PP) no seran necessaris els pactes. En la resta de municipis, només la consecució d’aquests acords postelectorals podrà dotar d’una certa estabilitat de govern a cada municipi durant els pròxims quatre anys.

Així, els populars, liderats per Jesús Higón, s’han imposat majoritàriament a Alboraig, on s’ha produït una bolcada electoral; igual que a Bunyol, Godelleta, Xiva i Xest, on les candidatures del Partit Popular han sigut les que més sufragis han collit, encara que no obstant això, en la majoria d’aquests pobles necessitaran pactar amb una altra formació per a poder obtindre un govern que garantisca l’estabilitat municipal. 

Aquest és el cas de Bunyol, on malgrat ser la llista encapçalada per Virginia Sanz la més votada (1.746 sufragis), la clau del govern local queda en mans de la formació X Bunyol (988 vots), que lidera Sergio Galarza, i que després dels resultats electorals s’ha postulat com “la primera força progressista en la localitat”. El Partit Socialista, liderat per Aurelio Palmer, ha obtingut el seu pitjor resultat en dècades en caure des de la primera posició en nombre de vots collits amb Juncal Carrascosa (1.361 vots en la passada legislatura), a la tercera amb 972 vots després del Partit Popular i X Bunyol. Així, el Partit Popular ha obtingut 5 regidors, mentre que la resta de forces polítiques (PSPV-PSOE, X Bunyol, Esquerra Alternativa i EUPV-Unides Podem) han sumat dues cadascuna d’elles. Esquerra Unida-Unides Podem tampoc ha aconseguit mantindre les xifres de vots que va obtindre en 2019 i ha passat de 1.183 a 740. 

A Godelleta, la llista encapçalada per María Amparo Pardo (PP) ha sigut la més votada i ha obtingut 5 edils; seguida de la llista del PSPV-PSOE de Rafael Fora amb quatre regidors. La Plataforma d’Urbanitzacions de Godelleta (PUG) que encapçala Max Prades té per tant la clau del govern local amb els seus dos edils. 

El PP ha collit un total de 815 vots (39,85%) i es queda a un regidor d’obtindre la majoria absoluta en el plenari municipal. El Partit Socialista ha sumat 715 sufragis (34,73%) i la Plataforma d’Urbanitzacions (PUG) ha collit 368 (17,87%).

Per part seua, els 161 (7,82%) vots d’EUPV-Endavant, actual soci de govern en el plenari local al costat del PSOE, no han sigut suficients per a obtindre un edil, per la qual cosa s’han quedat sense representació municipal .

En similars circumstàncies es troba Xiva, on el PP liderat per Amparo Fort ha sigut la candidatura més confirmada, encara que un govern estable dependrà del pacte entre diverses de les 7 formacions que han obtingut representació en el plenari local.

El Partit Popular ha obtingut 2.146 sufragis (25,54%) que li han atorgat sis regidors, encara que lluny de la majoria absoluta que està en 9 edils, per la qual cosa es necessitaran pactes entre diverses formacions per a conformar un govern estable. 

La segona formació en vots ha sigut el Partit Socialista amb 1.356 (16,14%) i tres edils; seguida d’Activa Xiva amb 977 vots (11,62%) i 2 regidors; d’ADUC amb 850 vots (10,11%) i dos regidors; de Compromís amb 836 vots (9,95%); VOX amb 701 sufragis (8,34%) i un regidor; i finalment Vinchi amb un regidor gràcies als seus 645 vots (8,34%).

Finalment, a Xest, la llista encapçalada pel popular Enrique Peinado ha sigut la que més sufragis ha obtingut en aquestes eleccions, un total de 2.019 (45,06%) el que li atorga 6 regidors, seguit pel Partit Socialista que lidera l’actual alcalde, José*Morell, amb un total de 1.420 sufragis (32,66%) i cinc edils; i d’EUPV-Endavant amb 697 sufragis (16,03%) i dos regidors. 

Malgrat la victòria dels populars, la més que previsible continuïtat de l’actual pacte de govern entre el PSPV-PSOE i EUPV-Endavant faria que el govern local no canviara de color polític atés que el PP no ha aconseguit aconseguir la majoria absoluta.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*