Requena presenta el IV Pla Municipal de Drogodependències i altres conductes addictives 2019-2022

El Plan Municipal de Drogodependencias y otras conductas adictivas se ha presentado en el Espacio Cultural Feliciano Antonio Yeves de Requena.
dav

Post també disponible en: Castellano

El Plan Municipal de Drogodependencias y otras conductas adictivas se ha presentado en el Espacio Cultural Feliciano Antonio Yeves de Requena.
El Pla Municipal de Drogodependències i altres conductes addictives s’ha presentat a l’Espai Cultural Feliciano Antonio Yeves de Requena.

És un pla que té una vigència de quatre anys i intervé en diferents àmbits

El Pla Municipal de Drogodependències i altres conductes addictives que està realitzat per al període 2019-2022, s’ha presentat aquest migdia a l’Espai Cultural Feliciano Antonio Yeves de Requena.

L’acte ha comptat amb la intervenció de l’alcalde de Requena, Mario Sánchez González, de la Cap de Servei de Gestió de les Drogodependències i Altres Trastorns Addictius de la Direcció General d’Assistència Sanitària, M.ª Jesús Mateu Aranda, i de la regidora de serveis Socials de l’Ajuntament de Requena, Maria José Arroyo Pardo.

El citat pla té entre els seus objectius fonamentals evitar i / o retardar l’edat d’inici en el consum de drogues, especialment en joves, reduir la demanda i el consum de drogues, tant legals com il·legals, així com els riscos associats al consum dins el municipi de Requena.

Es pretén també fomentar un canvi d’actituds i comportaments en la societat enfront de les drogues, com un canvi en els estils de vida que tendeixin cap a estils saludables, intervenir sobre els factors de risc individuals, familiars i socials associats al consum de drogues o conductes addictives, reduir o limitar la presència, oferta i promoció de drogues en el nostre municipi i per descomptat informar la població de forma científica, real i clara sobre les diferents substàncies i conductes que poden generar dependència, així com dels seus efectes i de les conseqüències derivades de l’ús i / o abús de les mateixes.

El camp de treball en què se centra aquest elaborat pla recau directament en quatre àrees fonamentals com ho són l’àmbit escolar, familiar, comunitari i laboral.

La Cap de Servei de Gestió de les Drogodependències i Altres Trastorns Addictius de la Direcció General d’Assistència Sanitària, M.ª. Jesús Mateu ha agraït que l’Ajuntament de Requena sigui un dels pioners en aquest àmbit, ja que “porten des de l’any 1998 realitzant aquest tipus de plans”, ha asseverat.

Per la seva banda, Mario Sánchez ha afirmat que “hi ha un treball per davant desafiant, però que si tots treballem en ell serà efectiu”. A més, ha posat èmfasi que un pla municipal com aquest no va orientat només al que es coneix com a “drogues dures”, sinó a substàncies addictives com el tabac, l’alcohol o el cànnabis, que estan a l’ordre del dia i actualment , es comencen a consumir a edats molt primerenques.

D’altra banda, M.ª José Arroyo ha centrat el seu discurs en el treball que s’ha realitzat en aquest Pla Municipal respecte a les substàncies addictives a les festes populars. La regidora ha destacat que “és a les festes populars on es detecten els primers consums de substàncies” i, per tant, en aquest pla es fa diverses referències a aquest entorn.

El IV Pla Municipal de Drogodependències i altres conductes addictives 2019-2022 es pot consultar a:

http://www.requena.es/sites/default/files/iv_pmmdrequena.pdf

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*