Rescaten vuit eixams d’abelles en les últimes dues setmanes a Xest

Post també disponible en: Castellano

En les últimes dues setmanes s’han retirat 8 eixams d’abelles a Xest, situats en façanes, sostres o xemeneies de domicilis de la localitat.

Tal com han explicat des de la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament, amb l’arribada de la calor ruscs acceleren la seva activitat i, a l’tenir tots els camps, jardins, prats en flor, disposen de molt aliment; amb el que les poblacions d’abelles es multipliquen ràpidament i l’espai interior dels ruscs, ple de menjar, cries i obreres, és insuficient. Així, la colònia d’abelles es divideix en dos, o de vegades més: una meitat surt a l’exterior i busca un lloc on formar un nou rusc i l’altra roman a la ubicació original.

“Aquesta és la manera en què es multipliquen les colònies d’abelles i nosaltres hem de protegir-les, ja que aquests insectes són fauna auxiliar i exerceixen un control biològic de plagues, ajudant a mantenir un equilibri mediambiental”, ha manifestat el regidor, David Pujals.

Des de la regidoria de Medi Ambient s’agraeix a totes les persones que han donat avisos per poder retirar els eixams sense fer mal a les abelles i posa en valor en bon treball realitzat per la Policia Local i el cos de Bombers en aquestes accions.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*