Riba-roja agilitza el pagament als proveïdors de l’ajuntament durant el Covid-19 i aconseguix els 2’5 milions d’euros abonats

Post també disponible en: Castellano

L’ajuntament va efectuar ahir pagaments per valor de 910.362 euros

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha agilitzat els tràmits i el procediment per als pagaments als proveïdors durant els mesos en què està vigent l’Estat d’Alarma pel Covid-19 i ha aconseguit ja els 2’5 milions d’euros entre març i maig d’enguany. Amb estes xifres el consistori ha efectuat pagaments per valor de fins als 5’4 milions d’euros des d’inicis d’enguany 2020. 

L’equip de govern del PSPV de Riba-roja de Túria ha augmentat la rapidesa i l’eficàcia des de l’inici de la crisi sanitària per la irrupció de la pandèmia perquè tots els proveïdors de l’ajuntament puguen cobrar els seus servicis en terminis de temps més breus conscients de les dificultats que els retards en la seua execució poden desembocar en les empreses.

D’aquesta manera, ahir divendres es van arribar a efectuar pagaments per valor de 910.362 euros en total en una sola jornada, una xifra que suposa el rècord en el que portem d’any a Riba-roja de Túria en els pagaments i en els terminis amb les empreses proveïdors de l’ajuntament. L’anterior pagament més alt durant l’any 2020 cal buscar-ho en el passat 15 de gener quan es van ordenar altres pagaments per valor de 845.726 euros.

Amb estes xifres, l’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha abonat fins al moment en el que portem d’any 2020 un total de 5’4 milions d’euros als proveïdors per al pagament dels servicis i els productes sol·licitats per l’administració local amb l’ànim que estes empreses puguen fer front, al seu torn, al funcionament intern de les mateixes.

L’actual pressupost econòmic aprovat per l’equip de govern de l’PSPV de Riba-roja de Túria per a l’any 2020 està xifrat en un total de 29’5 milions d’euros, un 12’55% més que els comptes de l’any precedent en el qual es van executar 26’2 milions d’euros. Aquesta expansió dels comptes econòmics municipals ha estat possible a l’increment notable de les transferències i les subvencions públics procedents d’altres institucions, tant provincial com autonòmic i estatal.

Cal destacar les iniciatives que ha dut a terme l’Ajuntament de Riba-roja de Túria des del començament de la crisi per la pandèmia amb un augment de la despesa directa fins a completar una xifra que arriba als 254.500 euros en diverses àrees afectades com els Serveis Socials i la Salut, Seguretat i Ordre Públic, els Serveis de neteja i desinfecció, Indústria i Comerç i, finalment, la tecnologia i la informàtica.

A aquesta quantitat cal afegir els 670.000 euros en total que el govern municipal ha destinat a pal·liar els efectes de la crisi entre els comerços, els autònoms, els professionals i les microempreses amb una injecció d’ajudes directes a cada un d’aquests col·lectius amb unes xifres de fins a 2.000 euros que són compatibles amb les concedides per la Generalitat i l’Estat.

L’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha afirmat que les dades econòmiques d’aquests tres mesos “són aclaridors sobre el treball i la implicació dels empleats dels diversos departaments municipals per atendre les necessitats de les persones que més ho requereixen , així com la rapidesa i agilitat en el pagament de les factures dels proveïdors dels serveis i els productes “.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*