Riba-roja de Túria celebra la V Jornada de Contaminació Lumínica que analitzarà els efectes d’un excés de llum artificial sobre la biodiversitat i la salut de les persones

Post també disponible en: Castellano

La trobada servirà per a conscienciar sobre la contaminació lumínica 

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria i la Universitat de València, a través del Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat, han organitzat per a demà dimarts, 23 de novembre, la “V Jornada de Contaminació Lumínica” que tindrà lloc en l’Agència de Desenvolupament Local d’aquest municipi. En aquesta jornada participaran tècnics i experts en la matèria procedents de diverses zones d’Espanya. 

Amb la col·laboració de la Coordinadora en Defensa dels Boscos del Túria, l’Associació Contra la Cotaminació Lumínica i la Xarxa Espanyola d’Estudis sobre Contaminació Lumínica, els coordinadors científics de la jornada són Ángel Morales, Rubio i Enric Marco Soler. La cita s’iniciarà a les 9.30 hores del matí i finalitzarà a les 18.30 hores amb la clausura d’aquesta. 

La presentació de la jornada serà a càrrec de l’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga; el vicerector de Projecció Territorial i Societat de la Universitat de València, Jorge Hermosilla; i, finalment, per la Secretària d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Paula Tuzón. A continuació, tindrà lloc la conferencia “Avantprojecte de la Llei de Contaminació Lumínica en la Comunitat Valenciana”, amb Pedro Fresno, director General de Transició Ecològica. 

La següent conferència començarà a les 10.45 hores, sota el títol “Les llums de València: cap a un enllumenat més sostenible”, amb Vicent Mayans Savall, cap de la Secció d’Enllumenat i Eficiència Energètica, de l’Ajuntament de València. Després d’una pausa per al descans, a les 12.00 donarà inici la conferència “Per què el cel nocturn haver de ser un Objectiu de Desenvolupament Sostenible?”, amb Antonia Varela Pérez, seguida d’una altra titulada “El Reglament: el que podria haver sigut i no va ser, i el que podria ser i serà”, amb Josep Maria Ollé Martorell.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*