Riba-roja demana autoconfinarse a la ciutadania mentre prepara mesures econòmiques per a restauració, agències de viatges i persones aturades

Post també disponible en: Castellano

L’ajuntament mostra “preocupación” pels 104 casos en una setmana

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha realitzat una crida a “l’autoconfinament” a la ciutadania per reduir el “preocupant” augment de nous casos de coronavirus entre la població detectats en l’última setmana xifrat en 104 persones. El govern municipal ha exhortat els veïns de la localitat a adoptar totes les mesures preventives per evitar una propagació de nous contagis.

Cal recordar que, a finals de desembre passat, l’Ajuntament de Riba-roja de Túria va decidir clausurar tota activitat municipal no essencial davant l’increment de contagis d’aquelles setmanes amb l’objectiu d’avançar-se a qualsevol repunt important. No obstant això, els 104 nous contagis detectats per les autoritats sanitàries en aquesta última setmana obligaran a prendre mesures “més dures” en la mobilitat.

Des de l’equip de govern s’observa amb “molta preocupació” l’augment de nous casos i, per això, s’eliminaran la totalitat de les activitats municipals i es reduirà la presència física a les instal·lacions públiques, excepte en els casos necessaris. L’ajuntament considera prioritari “salvaguardar la salut dels veïns” com un dels eixos principals en aquest procés.

L’ordre amb les noves mesures entrarà en vigor des d’avui dimecres i romandran en vigor fins a nou avís, amb el tancament de tots els serveis municipals no essencials de caràcter turístic, cultural o social, la reducció de l’aforament de l’Parc Maldonado, majors controls d’accés i límit d’aforaments en transport públic, centres essencials i serveis públics, una intensificació de la neteja i desinfecció viària ia les zones d’alt trànsit de persones. Les classes en qualsevol de les seues modalitats es substituiran, sempre que sigui possible, per mitjans telemàtics, excepte en els exàmens amb caràcter oficial.

El decret conté també el tancament de l’auditori, l’obertura de les biblioteques únicament per al préstec de llibres mentre que en les instal·lacions municipals només es permetran els entrenaments dels clubs federats per a les competicions i a porta tancada.

La policia local de Riba-roja de Túria intensificarà, a més, els controls en aquelles àrees de terme municipal previstes per vigilar el compliment de les obligacions legals vigents actualment a la localitat, de manera que es puguin evitar nous contagis o focus de propagació del coronavirus. S’imposaran les corresponents denúncies a tots els infractors que incorrin en algunes de les accions contingudes en la llei.

Paral·lelament, l’equip de govern de Riba-roja ha anunciat la preparació d’importants mesures d’índole econòmic destinades a mitigar les restriccions horàries i de funcionament entre la restauració, les agències de viatges i, a el mateix temps, ajudes enfocades per a les persones aturades. Els tècnics municipals estan ultimant els detalls per posar en marxa aquest paquet de mesures que es posarà en marxa en les pròximes setmanes.

L’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha expressat “l’enorme preocupació d’aquest equip de govern davant l’evolució dels nous casos de coronavirus entre la població durant els últims dies i que auguren setmanes molt dures davant els quals la ciutadania ha de preparar-se i conscienciar-se de la importància d’adoptar totes aquelles mesures de prevenció necessàries”.

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*