Riba-roja habilita una gatera de 200 metres quadrats d’extensió en sòl municipal per a controlar la reproducció dels felins

Post també disponible en: Castellano

El projecte municipal ha suposat una inversió de prop de 5.000 euros

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha posat en gallimarsot aquesta setmana una gatera de titularitat municipal que tindrà una capacitat màxima per a atendre i cuidar a prop de 50 felins. El projecte, únic en l’àmbit de la Comunitat Valenciana i que es denominarà “El poblet dels gats”, ha suposat una inversió aproximada d’uns 5.000 euros i en ell participen les associacions de la localitat que s’encarreguen d’ajudar i atendre els gats. 

La gatera municipal està situada en l’àrea oest del nucli urbà, en el passeig dels Arrossals, al costat de la central de la policia local, i té com a objectiu principal controlar la reproducció dels gats de la zona que, lliurement, podran accedir i eixir del recinte en qualsevol moment del dia i de la nit. Es tracta d’una parcel·la de titularitat municipal que s’ha dividit per a diverses funcions d’àmbit públic, entre elles l’espai de 200 metres quadrats d’extensió per als gats. 

De moment, aquesta nova infraestructura de Riba-roja de Túria ja està en funcionament i han entrat al mateix els primers exemplars existents als voltants de la pròpia zona dels Arrossals. El procés per a l’accés dels felins a la gatera s’inicia amb l’esterilització i cures veterinàries per a conéixer l’estat de salut i benestar i, a continuació, ja poden accedir a les instal·lacions públiques. 

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha dedicat fins prop de 5.000 euros en el condicionament i preparació de l’espai com a alberg dels felins, amb compartiments, zones enjardinades i àrees delimitades per a ells. Els exemplars poden menjar i beure i estan atesos per personal voluntari pertanyents a algunes de les entitats o associacions locals dedicades a cura dels gats. Per a això, l’empresa Soldaval de Riba-roja de Túria ha col·laborat en el projecte amb la realització d’una menjadora de material metàl·lic per als gats. 
La parcel·la està barrada per a impedir l’accés de qualsevol intrús a les instal·lacions i en la mateixa s’han habilitat diverses casetes construïdes en fusta en l’interior de la qual poden reposar i resguardar-se els felins durant un temps il·limitat. La parcel·la s’ha condicionat i netejat per complet perquè puguen distribuir-se lliurement els felins al llarg de tota la seua extensió. A més, compta amb un sistema de vídeo-vigilància dotat amb els últims avanços per a evitar actes de vandàlics o assalts. 

En la distribució i composició de la parcel·la també s’ha comptat amb la col·laboració de l’artista local Pedro Climent, que ha estampat la seua signatura amb l’elaboració d’un mural en un dels murs del recinte. En la pintura es representa una part del nucli urbà de Riba-roja de Túria, especialment de la part històrica, a joc amb l’entorn de la zona. 

El funcionament d’aquest espai de 200 metres quadrats s’uneix a altres instal·lacions radicades al costat de la zona del Molí de Riba-roja en la qual també tenen cabuda els gats del barri. El propòsit principal passa per controlar, també, la natalitat i la reproducció els exemplars de gats i les colònies felines existents en la localitat. També poden accedir amb absoluta llibertat a les instal·lacions públiques. 

El regidor de Benestar Animal de Riba-roja de Túria, José Luis López, ha subratllat el caràcter “innovador” d’aquest projecte “puix que permetrà el control dels gats de la localitat, la seua reproducció i el seu desenvolupament, amb unes instal·lacions úniques en l’àmbit de la Comunitat Valenciana que demostren la sensibilitat de l’equip de govern pels animals al mateix temps que complim una reivindicació de les associacions i entitats que treballen en aquest sector”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*