Riba-roja s’adhereix a la Unesco i la FVMP en la seua lluita contra la intolerància i la xenofòbia en la societat

Ayuntamiento y plaza de Riba-roja del Túria.
Ayuntamiento y plaza de Riba-roja del Túria.

Post també disponible en: Castellano

El ple de l’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat una proposta de l’PSPV perquè la localitat s’adhereixi a el compromís de la Unesco i de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) de lluitar contra totes les formes d’intolerància, tot això coincidint amb la commemoració en memòria de les víctimes de Holocaust afavorida per ambdós organismes.

L’acord plenari de l’equip de govern de l’PSPV ha estat ratificat amb els vots de la resta dels partits polítics: el Partit Popular, Compromís, Podem, Esquerra Unida, Ciutadans i Vox.

La proposta de el grup socialista recorda que dilluns passat, 27 de gener, es van complir 75 anys de l’alliberament de el camp d’extermini d’Auschwitz-Birkenau per part de l’exèrcit soviètic, i en el qual un dels tres camps de concentració i extermini de Auschwitz destinats a l’Endlösung en què van morir, finalment, prop de 1’1 milions de persones.

El text de la proposta ratificada pel ple municipal de Riba-roja de Túria subratlla que els neomovimientos xenòfobs, hipernacionalistas o racistes de l’actualitat “han de posar en alerta tots els actors democràtics per defensar la necessitat de la tolerància i el diàleg, però també la intransigència enfront de qualsevol intent de legitimar qualsevol forma de violència o rebuig”.

L’adhesió de l’PSPV subratlla que durant aquella època “persones de confessió jueva, testimonis de Jehova, gitanos, presos polítics, persones homosexuals …” amb una infinitat de trets enriquidors i diferenciadors que només van ser justificats per acerarles a la mort. Per això, advoca per recordar a les futures generacions i a les actuals “per vetllar per un dels béns més preuats que tenim com la democràcia i l’estat de dret, el respecte i la tolerància cap als altres”.

A més, alerta de la possibilitat que si no s’adapten mesures de prevenció puguin repetir aquells esdeveniments “pels perills als quals pot treure el cap la nostra societat amb episodis de el passat, amb les aportacions de l’educació, la sensibilització i amb l’aliança de totes les forces prodemocràtiques “.

L’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha afirmat que aquesta proposta “ha de servir perquè aquells nefastos episodis de la història de la humanitat no tornin a repetir-se en absolut en el futur ja que hem de construir entre tots una societat més justa , tolerant i participativa en la qual la diversitat no serveixi per separar sinó per enriquir-nos més encara”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*