Rurable informa del nou període d’ajudes Leader 2023-2027 “Leader i desenvolupament rural”

Post també disponible en: Castellano

L’Associació per al Desenvolupament rural sostenible RURABLE informa la ciutadania del Nou període d’ajudes Leader 2023-2027

“Portem molts anys, 31 en concret, en què la Iniciativa Comunitària Leader va començar la seua marxa, amb els seus fons molts projectes del món rural han vist la llum: allotjaments rurals, creació de xicotets cellers, altres empreses de caràcter agroalimentari, empreses de serveis, de R+D, creació d’infraestructures turístiques, recuperació de patrimoni, creació d’instal·lacions que milloren els serveis bàsics a la població, formació a mesura, accions de dinamització dels territoris i projectes de cooperació entre territoris Leader”.
Els ens territorials de gestió d’ajudes Leader, que significa “vincles entre accions de desenvolupament d’economia rural”, són els Grups d’Acció Local (G.A.L.), aquestes oficines són les encarregades d’informar a els/les promotors/as, i fer un acompanyament durant la vida de cada expedient als seus titulars. També es realitza una part de la gestió interna d’aquests expedients, agilitzant així la seua tramitació. El G.A.L. Rurable, naix pel reconeixement de la Generalitat Valenciana l’any 2016 de l’Associació per al Desenvolupament Rural Sostenible (associació sense ànim de lucre) com a entitat gestora en el territori de les ajudes Leader, aquest territori ho integren 3 comarques la Foia de Bunyol-Xiva (excepte Xest i Bunyol), Requena-Utiel i la Vall d’Aiora-Cofrents, amb l’objectiu de desenvolupar un desenvolupament integrador i sostenible. 
“Amb el desenvolupament dels projectes Leader s’ha millorat l’estatus d’aquests territoris i fixat població, però malgrat això encara queda molt per fer. A la Comunitat Valenciana no podem fer gala d’haver aprofitat els seus fons de manera òptima període rere període: Leader, Leader +, Ruralter, i ara Mètode Leader”.
El període Leader 2014-2020 ja ha finalitzat i estem a les portes del nou període 2023-2027, en aquest nou període s’han de replantejar les estratègies que regeixen cadascun dels GAL, ja que és aquest un document viu que ha d’adaptar-se a aquesta societat tan canviant. De nou posarem en marxa el procés participatiu en el qual es tindrà en compte a tots els agents del territori. 
Per a aquest pròxim període la nostra comunitat destina a Leader un 5,01% del total destinat al Pla Estratègic de la Política Agrària Comuna (PEPAC), un dels menors pressupostos a nivell nacional. Les noves estratègies han d’estar aprovades abans del 31 d’agost del 2023 i hi haurà una nova convocatòria d’ajudes en el 2024, comentar que el territori Rurable es manté per a aquest pròxim període i que si voleu seguir-nos per a estar al dia de les nostres novetats podeu fer-lo a través de Facebook: @rurable i en Instagram: @galrurable. També disposem d’una web: www.rurable.com i un canal de youtube: @rurable. I si desitges informar-te de les nostres ajudes pots trucar al telèfon 657 672 356 o escriure’ns al correu electrònic: info@rurable.com.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*