Sanitat activa l’alerta per calor alt a les comarques de la Canal de Navarrés i la Foia de Bunyol

L'estiu comporta la pujada de les temperatures.
L'estiu comporta la pujada de les temperatures.

Post també disponible en: Castellano

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, segons les prediccions del Centre d’Estudis Ambientals del Mediterrani CEAM, ha activat per a aquest dimarts l’alerta sanitària per nivell alt o taronja (temperatures que podrien superar els 39 graus) en zones de dues comarques de la Comunitat Valenciana, la Canal de Navarrés i la Foia de Bunyol.

En concret, les zona climatològica en alerta per nivell taronja és la 17. Les poblacions que corresponen a aquesta zona són Enguera, Bicorp, Bolbaite, Anna, Xella, Dosaigües, Millars, Navarrés i Quesa.

Recomanacions davant la calor

Aquest augment de temperatures ha provocat que s’activi el protocol per advertir a la població sobre els riscos que pot ocasionar aquesta situació. Les indicacions estan dirigides especialment als col·lectius més vulnerables a la calor: la gent gran, les persones amb malalties cròniques, els que treballen exposats a altes temperatures, així com nens i nenes.

Es recomana evitar sortir al carrer en les hores més caloroses del dia, utilitzar roba ampla, lleugera i de colors clars i protegir el cap amb una gorra o barret. A la llar, s’aconsella tancar les persianes i baixar els tendals a les façanes exposades al sol, a més de situar-se en les zones més fresques de la casa.

Finalment, s’insta la població a beure aigua amb freqüència, encara que no es tingui set; evitar l’excés d’alcohol i les begudes amb molta cafeïna; i substituir els menjars abundants i calents per plats freds, fruites i verdures fresques.

La ciutadania pot consultar més informació i recomanacions per protegir la salut en cas de temperatures extremes a la pàgina web de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*