Sanitat reprén hui dimarts la vacunació en la Comunitat Valenciana

Post també disponible en: Castellano

Batiste Martí, de 81 anys, resident en la residència de persones majors dependents Mare de Déu del Miracle de Rafelbunyol, és el primer valencià vacunat contra la COVID-19

Al voltant de 700 persones van rebre en la Comunitat Valenciana el diumenge la primera dosi de la vacuna contra el coronavirus durant una jornada que va transcórrer amb normalitat

Els equips de vacunació de la Conselleria de Sanitat han explicat que, entre les persones que han rebut ja esta primera dosi de la vacuna, “se ha observat satisfacció general com a tònica dominante” alhora que destaquen que “la vacunació s’ha dut a terme amb total normalitat i amb el ritme previst per a esta primera jornada de domingo”.

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública reprén hui dimarts el programa de vacunació enfront de la COVID-19 en algunes residències de la Comunitat Valenciana, després del problema logístic que ha patit la farmacèutica Pfizer que li ha impedit la distribució de les vacunes a uns quants països d’Europa, entre ells Espanya.

La represa de la vacunació es realitza este dimarts en algunes residències, en funció de l’hora d’arribada de les dosis als tres centres de distribució i el seu posterior repartiment.

La Comunitat Valenciana va començar aquest diumenge la vacunació enfront de l’coronavirus amb 775 dosis de la vacuna de Pfizer en set residències de gent gran.

A partir d’ara cada setmana, Pfizer té el compromís de lliurar al voltant de 30.000 dosi. Alacant rebrà 10.000 dosis, 5.000 Castelló i 16.000 a la província de València. <

La conselleria ha dissenyat un pla de treball perquè les persones que resideixen o treballen en residències de gent gran i en residències amb persones amb diversitat funcional, hagin rebut la primera dosi a mitjans de gener.

El següent grup de vacunació és el del personal sanitari. S’anirà vacunant d’acord amb la disponibilitat de les dosis i s’avançarà en cada un dels grups en funció d’aquesta disponibilitat.

Durant el primer trimestre del 2021, a la Comunitat Valenciana s’administraran més de 377.000 dosis de la vacuna Pfizer, que corresponen, al tractar-se de dues dosis per persona, a més de 188.000 persones vacunades.

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública s’espera que les més de 50.000 persones, entre treballadors i treballadores i residents, que conviuen en residències puguen estar vacunades al llarg del mes de gener.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*