Sanitat Vegetal informa que s’estan observant símptomes de míldiu en vinyes valencianes

Post també disponible en: Castellano

Per tant, l’organisme recomana que s’apliquen tractaments

De manera més o menys generalitzada, s’estan observant taques de míldiu en fulles i fins i tot atacs del fong als raïms en floració, informen des de sanitat vegetal. Aquests símptomes s’estan observant en
vinyes de qualsevol zona vitícola de la Comunitat Valenciana. Això es deu al fet que la pressió del fong està sent molt important, a conseqüència de les abundants pluges que s’han produït.

D’altra banda, es preveuen nous episodis tempestuosos que implicaran noves pluges i augments de les humitats relatives, la qual cosa, produirà noves contaminacions que si no són detingudes, podran desencadenar l’explosió de la malaltia.

Per tot això, el Servei de Sanitat Vegetal recomana realitzar un tractament fungicida per a detindre l’avanç de la malaltia.

Preferentment s’utilitzaran fungicides sistèmics en aquelles vinyes que es troben en el període floració-quallat, mentre que en les vinyes que ja superen l’estat fenològic “K” (grane grandària pésol), s’empraran fungicides penetrants o de fixació a les ceres cuticulars. Informa, Luis Ibáñez.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*