Un grup de dones d’Utiel-Requena comença la seua formació per a crear cooperatives que oferisquen serveis de cures a persones majors i dependents

Post també disponible en: Castellano

Amb el projecte ‘Juntes millor’, la Diputació de València i FEVECTA pretenen empoderar a dones de comarques de l’interior i capacitar-les professionalment.
L’objectiu és crear aquest mateix any les primeres cooperatives liderades per dones en el sector de les cures a persones.
Els cursos s’impartiran en nou municipis de les comarques dels Serrans, El Racó de Ademúz, Utiel-Requena i La Foia de Buñol.

Aquesta setmana comença el curs de formació amb el qual l’àrea d’Igualtat de la Diputació de València en col·laboració amb la Federació Valenciana d’Empreses Cooperativa de Treball Associat (FEVECTA) pretenen empoderar a un grup de dones d’Utiel-Requena i capacitar-les professionalment perquè puguen crear una cooperativa de treball per a prestar serveis de cures i atenció a persones majors i dependents del seu municipi.
El curs de creació d’empresa cooperativa es presenta sota el títol ” Emprendre en temps de crisi: Oportunitat de creació d’empresa d’economia social integrada per dones” i forma part de les actuacions del projecte ‘Juntes millor’ amb el qual es pretén impulsar aquest mateix any la creació de cooperatives de treball liderades per dones que presten serveis d’atenció a persones majors i dependents en comarques de l’interior de la província de València, i prioritàriament en Els Serrans, El Racó d’Ademuz, Utiel-Requena i La Foia de Buñol.
El projecte busca oferir oportunitats d’autoocupació i professionalització a dones en desocupació o altres situacions de vulnerabilitat econòmica o social i, a un mateix temps, contribuir a generar els serveis indispensables per a abordar els reptes que implica l’envelliment progressiu de la població de l’interior de la província de València.

Xarrades i cursos de formació

Després de realitzar una primera xarrada informativa en el municipi d’Utiel, un grup de dones ja s’han mostrat interessades a realitzar l’itinerari formatiu que estarà dirigit per l’equip tècnic de FEVECTA i que consta de cinc sessions de cinc hores de duració cadascuna.
El curs comença a Utiel dijous que ve, 29 de juliol i es prolongarà fins al 4 d’agost amb un programa que abordarà qüestions com l’apoderament de les dones i les oportunitats de desenvolupar professionalment una activitat econòmica en àmbit de la cura de persones; els aspectes jurídics, societaris i laborals de les cooperatives de treball associat; els aspectes estratègics, econòmics i financers de la viabilitat empresarial, i els recursos humans: les persones en les cooperatives de treball associat.
Una vegada finalitzat el curs, es continuarà oferint al grup de dones que desitge emprendre, serveis d’assessorament i mentoría per a la constitució de la seua cooperativa de treball.

Inscripcions obertes
FEVECTA: 96 351 50 29

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*