Un hotel tancat al públic de Riba-roja cedix de forma gratuïta les seues 9 habitacions per a les famílies sense llar de la localitat

Post també disponible en: Castellano

S’afigen a les 15 estades d’un hostal del municipi

L’hotel la Muralleta de Riba-roja de Túria ha cedit les seues instal·lacions de forma gratuïta a l’ajuntament -actualment tancades a el públic- perquè les puguen utilitzar les famílies de la localitat que no tinguen llar o habitatge mentre dure l’Estat d’Alarma. L’hotel consta d’un total de 9 habitacions que s’han posat ja a disposició de les famílies que ho necessiten i s’afegeixen a les 15 d’un altre hostal de la localitat.
 
L’hotel que ara ha cedit de manera altruista les seues instal·lacions a l’municipi està situat prop de la ribera del riu Túria, al costat de l’castell àrab de Riba-roja de Túria, i roman tancat a el públic com la resta d’activitats similars en virtut de l’Estat de alarma que va entrar en vigor el passat 15 de març. Amb aquesta cessió, el municipi disposa ja d’un total de 24 habitacions-el hostal i ara l’hotel- per a les famílies sense una llar per viure.

En l’acord entre l’Ajuntament de Riba-roja de Túria i l’hotel consta que el propietari cedeix les seues instal·lacions de forma gratuïta mentre que són les arques municipals les que s’encarreguen de el cost de la desinfecció i el manteniment de tots dos edificis i, a més, finança totes les despeses de menjar diari i les necessitats bàsiques d’aquestes famílies sense recursos fins que troben una nova llar.

En el cas de l’hostal, l’ajuntament també s’encarrega de l’manteniment i abona l’ús de les habitacions utilitzades com passa des de fa anys en aquest establiment per albergar a les persones sense llar.

Aquestes famílies beneficiàries reben, a més, diàriament el càtering municipal i, a més, tenen dret a gaudir dels mateixos drets que la resta dels habitants inclòs en el programa que s’ha posat en marxa durant l’Estat d’Alarma denominat “El Teu Ajuntament amb El teu”, destinat a la gent gran o les persones amb mobilitat reduïda. La permanència d’aquestes persones en aquests establiments es perllonga mentre intenten resoldre els seus problemes personals que els han abocat a quedar al carrer i sense possibilitat de disposar d’un habitatge en condicions adequades.

Actualment, a Riba-roja hi 16 persones al carrer o sense sostre -de les quals 6 són menors- que ja estan albergades a l’hotel i a l’hostal, que pateixen la manca de recursos econòmics estables per disposar d’un allotjament digne i sense una xarxa de suport, especialment en l’àmbit familiar. El protocol d’actuació consta de cinc intervencions possibles: informació, assessorament i acompanyament; pícnic, lavabo i producte de primera necessitat; menjador social; allotjament d’emergència habitacional; i, finalment, ajuda econòmica.

L’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha agraït “el gest de solidaritat i generositat que ha tingut la propietat d’aquest hotel per cedir les seues instal·lacions a les famílies que, malauradament, no tenen una llar on viure; per això, el nostre objectiu és que cap persona de la localitat es quede en situació de desemparament o amb alguna necessitat bàsica per cobrir”.

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*