València Turisme proposa el turisme ornitològic per a combatre l’estacionalitat

El Patronat de Turisme de València organiza la primera jornada de birdwatching para diversificar el destino "València".
El Patronat de Turisme de València organiza la primera jornada de birdwatching para diversificar el destino "València".

Post també disponible en: Castellano

El Patronat de Turisme de València organiza la primera jornada de birdwatching para diversificar el destino "València".
El Patronat de Turisme de València organitza la primera jornada de birdwatching per a diversificar la destinació “València”.

Els turistes ornitològics o “birdwatchers” es mouen per un territori que excedeix el límit municipal i fins i tot el comarcal i autonòmic. “Això significa que hem de conscienciar els gestors turístics, públics i privats, perquè dissenyen nous productes turístics ornitològics partint d’aquesta singularitat”, ha assenyalat Virgili Beltrán, de l’Associació Guies Birding de la Comunitat Valenciana, en la primera jornada de turisme ornitològic organitzada pel Patronat de Turisme de València amb l’objectiu d’impulsar l’albirament d’ocells com a producte turístic diferenciat per a combatre l’estacionalitat turística.

Tècnics locals de turisme i medi ambient han assistit a la jornada i han valorat molt positivament la formació en nous projectes que ajuden a impulsar les economies locals. Han participat com a formadors Virgili Beltrán i Yanina Maggiotto, de l’Associació Guies Birding de la Comunitat Valenciana. També ha col·laborat en la jornada la Secretaria Tècnica de l’Àrea de Mediterrani Natural de “Creaturisme” (Turisme Comunitat Valenciana).

Segons Beltrán, la clau per a oferir un bon producte ornitològic és “cuidar la qualitat del recurs, els ocells i el seu hàbitat, amb major atenció a la neteja i conservació de les reserves de flora i fauna, i amb una gestió centrada en la millora del posicionament del producte”.

Per a això, “és fonamental que en les web turístiques dels ajuntaments hi haja un apartat de birding, i que es complemente amb cartelleria editable i disponible en els espais d’informació turística”.

Tal com assenyalen des de València Turisme, “el turisme ornitològic és una proposta fantàstica per a propiciar que els turistes vinguen a les nostres comarques, no solament per les seues platjas i a l’estiu, sinó per a descobrir noves experiències i gaudir d’espais naturals fascinants com els huit parcs naturals o les marjals de la Safor i Pego-Oliva, així com serres i moles de l’interior que disposen de condicions extraordinàries per a l’albirament d’ocells”.

Turistes i Birdwatching

El Patronat de Turisme disposa de programes de recolzament al birdwatching, entre les quals destaca la seua participació amb la proposta “València Birding” en trobades i fires internacionals com la British Bird Fair, la fira de turisme ornitològic més gran i antiga del món celebrada en la “Rutland Water  Nature Reserve” del Regne Unit.

Precisament, el Regne Unit és el país amb més quantitat “birdwatchers” (observadors d’ocells) i emissor d’un gran nombre de turistes que busquen com a destinació altres llocs del món on poder gaudir la seua afició a l’observació d’ocells i satisfer la seua passió de conéixer noves espècies que poder afegir espècies a les seues llistes o a les seues col·leccions de fotografies.

Més de 350 espècies d’ocells en el territori valencià

Les comarques valencianes compten amb huit parcs naturals i nombrosos espais protegits en els quals han sigut localitzades destacables zones de cria i d’hivernada d’un valor incalculable tant en quantitat com en diversitat d’espècies.

A més, el territori valencià és un punt estratègic en les rutes migratòries pre i post nupcials entre el nord d’Europa i Àfrica que propicia l’albirament i observació de més de 350 espècies d’ocells al llarg d’un any.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*