Xest oferix refugis per a rates penades i dragons a la població amb la finalitat de protegir a estos animals nocturns

Post també disponible en: Castellano

La regidoria de Medi Ambient posa en marxa la campanya “Protegix als teus aliats nocturns”, i cedirà refugis per a ratpenats i dragons, comunament conegudes com dracs, perquè s’instal·lin en habitatges de particulars.

Les persones interessades a sol·licitar els refugis s’han d’inscriure per telèfon, trucant a l’Ajuntament, a l’96.251 00 15, abans de 20 d’octubre. A més de facilitar les seves dades de contacte, hauran de confirmar que han vist amb anterioritat exemplars de ratpenat o dragó a la seua zona; que compten amb un focus de llum artificial proper a el lloc d’instal·lació de l’refugi; que es pot instal·lar a una alçada adequada per evitar l’accés a depredadors i orientat cap al sud, sud-oest o oest, garantint la recepció de llum de el sol durant el dia.

El nombre de refugis és limitat, de manera que, un cop tancat el termini d’inscripció, es convocarà a les persones que compleixen els requisits, per ordre d’inscripció, perquè participin en un taller informatiu que tindrà lloc el 21 d’octubre a les 18 hores a la sala de plens de l’Ajuntament. A l’acabar el taller, es farà entrega de les estructures.

“Els refugis que anem a repartir estan construïts en fusta i imiten les esquerdes o buits naturals on normalment s’amaguen ratpenats i dracs, proporcionant recer i seguretat per criar”, explica el regidor de Medi Ambient, David Pujals. “Ja hem instal·lat aquest tipus d’estructures en alguns punts del municipi i ara obrim la possibilitat que els veïns i veïnes ofereixin les façanes o espais de la seva propietat per col·laborar en la conservació d’aquests animals, ja que tenen un important paper en el control biològic de diferents poblacions d’insectes, com mosques, mosquits o arnes “.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*