AVA-Asaja assegura que el Govern “menysprea l’agricultura valenciana en el seu modificació de la rebaixa de mòduls”

Post també disponible en: Castellano

AVA-ASAJA retrau esta nova mostra de desdeny a pesar de la greu crisi del sector agrari valencià amb arrancada de fruiters i danys per temporals històrics

L’Associació Valenciana d’Agricultors (AVA-ASAJA) denúncia el “ninguneo” que El Govern d’Espanya, a través del Ministeri d’Hisenda, ha demostrat a l’agricultura valenciana en la seua modificació de la rebaixa de mòduls per a la declaració de la renda de 2019. Així, mentres que la correcció d’errors publicada hui en el Boletín Oficial del Estado (BOE) incorpora avantatges fiscals a produccions agràries d’Andalusia, Canàries, Castella-La Manxa, Castella i Lleó, Extremadura, Múrcia i La Rioja, l’orde deixa fora d’estes mesures excepcionals a la Comunitat Valenciana.

El president d’AVA-ASAJA, Cristóbal Aguado, critica durament “esta nova mostra de desdeny i discriminació a què ens té acostumat El Govern central, a pesar de la greu crisi de rendibilitat que travessa el sector agrari valencià, amb arrancada continuat d’arbres fruiters (cítrics, caquis, fruites d’os, etc.) i devastadors danys a causa de temporals històrics com la DANA del passat setembre. Hisenda manté una rebaixa de mòduls amb pobles oblidats, amb cultius oblidats i amb una disparitat sense peus ni cap dels criteris a l’hora d’aplicar reduccions fiscales”.

Aguado subratlla que “Madrid ignora novament els informes ja de per si insuficients que la conselleria d’Agricultura va remetre després de consultar a les organitzacions agràries i cooperatives valencianes. Tampoc l’executiu central ha tingut en consideració la posició d’ASAJA Nacional respecte a les demandes del camp valencià. Sens dubte, esta no és la rebaixa de mòduls que volem i que necessitem; El Govern ha d’anar més enllà de les paraules en defensa del paper essencial que exercix la nostra agricultura, sobretot davant d’escenaris com el Covid-19, i esforçar-se per emprendre una aposta de veritat en favor dels agricultors i ganaderos”.

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*