Bunyol inaugura la seua Sala d’Estudi Ana Lluch amb la presència d’aquesta investigadora líder en la lluita contra el càncer de mama

Post també disponible en: Castellano

Aquesta sala compta amb zones comunes i individuals dedicada a dones referents en el món de la cultura i la investigació mundial. Per a accedir cal descarregar-se l’APP Buñol Presència. Està oberta de 7 a 23h de dilluns a diumenge i les 24h en temps d’exàmens. Compta amb connexió WIFI, és accessible i està videovigilada les 24 hores. 

Aquesta vesprada, a les 18.30h, la Sala d’Estudi Ana Lluch de Buñol serà inaugurada amb la pròpia investigadora que porta el seu nom com a amfitriona. Visitarà totes les seues zones d’estudi, ja que compta amb zones comunes i individuals dedicades a dones referents en el món de la cultura i la investigació mundial. Rafa Pérez, regidor d’Urbanisme, Obres i Serveis Municipals i Primer Tinent d’Alcalde de l’Ajuntament de Buñol, va confirmar la seua obertura el passat 15 de setembre. Està situada al Carrer Vall d’Andorra, nº8 de la localitat. 

Per a accedir a ella cal descarregar-se l’APP Buñol Presència i registrar-se. Pot accedir-se de dilluns a diumenge de 7 a 23h lliurement, i les 24h en temps d’exàmens. Pot triar-se entre dos espais diferents disponibles: de manera individual o en grup. Tots ells dedicats a dones referents en el món de la cultura i la investigació. Les sales individuals reben el nom de: María Callas (cantant d’òpera), María Moliner (filòloga i lexicògrafa), Margarita Salas (científica), Rigoberta Menchu (activista indígena i Premi Nobel de la Pau), Rosalía de Castro (poeta i escriptora); i la sala comuna està dedicada a Gloria Fuertes (poeta i escriptora). La Sala d’Estudi rep el nom d’Ana Lluch (mèdica i investigadora en oncologia, especialitzada en càncer de mama).

El mes passat es va informar que la Sala Municipal d’Estudi, Ana Lluch, és un espai totalment accessible, climatitzat, amb connexió WIFI o per cable i vídeo vigilat les 24 hores. S’ha creat perquè totes les persones que estiguen estudiant tinguen un lloc còmode, tranquil, funcional i modern. Zona perfectament habilitada per a l’estudi i les xicotetes reunions d’estudiants i d’associacions que el necessiten. 

Aquesta vesprada a les 18.30h, amb la presència de la metgessa i investigadora en oncologia, especialitzada en càncer de mama, Ana Lluch, es visitarà tota l’estada i després, al Molino Galà es procedirà a una xicoteta àgape on podrà veure’s de prop l’exposició de cartells de dones científiques que és present en l’Hall de la Biblioteca de Buñol. L’edil Rafa Pérez confirma que aquest municipi continua amb la lluita per la igualtat de la dona, i per la visibilització de treballs o estudis realitzats per les dones. “Una lluita que va arrancar en 2011 amb la creació de la Regidoria de la dona, i que després de 10 anys el nostre Ajuntament continua donant veu a la dona, amb una sala d’estudi que homenatja la lluita silenciosa de moltes d’elles al llarg de la història”, finalitza el regidor del ram.

Aquest acte serà gravat íntegrament per Ràdio Buñol TV. En els pròxims dies serà editat i pujat a les xarxes socials i a les webs d’aquesta ràdio i televisió per streaming perquè tots els veïns que no puguen assistir vegen aquesta inauguració i la visita de la metgessa i investigadora Ana Lluch.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*