El Departament de Salut de Manises actualitza la formació de 1.200 professionals

Post també disponible en: Castellano

Manises va batre el seu rècord de formació en 2023 amb una inversió de 668.000 euros en 600 cursos i activitats formatives per al personal assistencial i no assistencial.

El Departament va finançar 145 màsters o estudis de postgrau per als seus professionals, quasi el triple que en 2022.

En 2023 es va posar en marxa per primera vegada el Programa de Formació Continuada per a Urgències, dissenyat per professionals de fins a 15 serveis diferents per a garantir la formació integral i actualitzada del personal d’Urgències.

El Departament de Salut de Manises va batre el seu rècord de formació als seus treballadors en 2023 amb 195.000 hores impartides. En total, més de 1.200 professionals, entre el personal assistencial i no assistencial, van poder rebre quasi 600 cursos i activitats formatives, entre les quals es troben el finançament de màsters universitaris, els cursos de prevenció de riscos laborals, el programa de formació continuada per a metges i metgesses d’Urgències, o el programa de líders de Manises.

“Apostar per l’aprenentatge és actualitzar els coneixements dels nostres professionals perquè estiguen al dia de les últimes novetats i tècniques innovadores en el seu camp”, ha indicat el gerent del Departament de Salut, Ricardo Trujillo. “D’aquesta manera, podem garantir la millor assistència sanitària per a les persones que acudeixen a Manises”, ha continuat sobre aquest tema. En 2023, l’àrea de salut va invertir un total de 668.00 euros en les activitats formatives que va posar en marxa.

A més, Trujillo també ha destacat l’interés creixent dels professionals del Departament de Salut per rebre formació. Tant és així, que en 2023 es va haver d’organitzar per primera vegada dues convocatòries de la III Edició del Programa de Beques a la Investigació, la Formació i la Docència. “Aquest programa ens permet apostar pel talent, que és un dels actius més valuosos del departament. Així, no sols millorem l’assistència sanitària, sinó que també potenciem el creixement dels professionals i, d’aquesta manera, la seua satisfacció i motivació”, ha valorat.

Addicionalment, en 2023 també es va posar en marxa la II Edició del Programa de Formació per al Personal no Assistencial, que contempla ajudes directes al finançament d’activitats formatives per al col·lectiu no clínic.

145 màsters

El rècord de formació que ha experimentat enguany el Departament de Salut de Manises també s’ha vist reflectit en la quantitat de màsters universitaris, cursos d’expert i estudis de postgrau que han cursat els professionals durant l’any 2023. En total, Manises ha finançat la formació avançada i altament especialitzada de 145 professionals, quasi el triple que en 2022, quan es van donar suport als estudis de 52 sanitaris.

En total, la partida pressupostària que s’ha destinat per a la formació de màster, expert o postgrau dels professionals del Departament va superar els 255.000 euros, la xifra més alta fins a la data en l’àrea de suport a l’educació universitària.

Programa de formació continuada per a Urgències

En 2023, a més, es va implantar el Programa de Formació Continuada per a Metges i Metgesses d’Urgències. Aquest programa té com a objectiu actualitzar i millorar les competències dels professionals del servei, així com difondre els nous protocols i circuits assistencials de l’àrea. “Aquesta disciplina mèdica es troba en constant evolució, i per això hem volgut garantir que els professionals es troben al dia de totes les actualitzacions i millores”, ha indicat Trujillo.

En aquest sentit, el gerent del Departament ha destacat que Urgències és una disciplina transversal i, per tant, en el disseny i docència del programa han participat fins a 15 serveis de l’Hospital, a més del servei d’Urgències. Així, el programa va comptar en 2023 amb 73 sessions de formació en les quals van participar 27 metges i metgesses d’Urgències, que van rebre formació de 14 docents.

Igualment, la formació del personal assistencial i clínic va comptar en 2023 amb quasi 50 activitats col·lectives, i més de 350 accions de formació individual. Pel seu impacte, alguns dels cursos que més van destacar van ser Electrografía Pràctica, Seguretat del Pacient, Curs Multiprofessional d’Emergències Obstètriques, i Curs Bàsic de Transfusió Hospitalària.

A més, unes altres de les activitats que van tindre alt impacte van ser la Formació en Monitoratge Intersticial de Glucosa per a Atenció Primària, Jornada dempeus Diabètic o Curs de Suport Vital Immediat en Atenció Primària.

II Edició del Programa de Líders de Manises

Finalment, el Departament de Salut de Manises ha tornat a posar en marxa el Programa de Líders, que ha format a 20 professionals en l’últim any. “A Manises ens hem proposat identificar a les persones amb capacitat per a gestionar i dirigir assumptes, i amb competència per a resoldre problemes i organitzar tasques. A les persones, en definitiva, que poden dirigir equips i ésser el motor de canvi i inspiració dels pròxims anys”, ha indicat Ricardo Trujillo.

A més, Manises també va organitzar més de 2.400 hores de formació en prevenció de riscos laborals, amb la participació de 644 treballadors. Entre les activitats més destaques es troben el Pla d’Emergències, la seguretat viària o l’extinció d’incendis, així com la mobilització de pacients.

Per part seua, una altra branca de la prevenció de riscos laborals va ser la de la cura personal dels professionals, que va comptar amb activitats d’higiene postural, com el pilates, o els cursos pràctics de veu o defensa personal, aplicades a la gestió de conflictes i l’actuació davant situacions d’agressió.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*