El Govern rebutja la instal·lació de les macroplantes solars a Xiva i Godelleta així com l’eòlica a Setaigües

Post també disponible en: Castellano

La instal·lació fotovoltaica es localitza sobre els paratges de Prado Moreno, Els Corralicos i Pla de Brihuela i l’eòlica en la Serra del Teix de Setaigües

L’expansió dels projectes per a crear nous parcs fotovoltaics i eòlics per tota la Comunitat Valenciana ha generat un moviment en contra seua pel fet que en algunes ocasions afecta a llocs de gran interés paisatgístic, com és el cas de les projectades en els termes de Xiva i Godelleta; així com fins i tot a nivell cultural, com ocorre a Setaigües.

Per aquest motiu, el Govern entén que la macroplanta solar fotovoltaica de 100 megavativos (mw) Campos de Llevant, projectada per l’empresa Falck Renewables Power en els termes de Xiva i Godelleta, podria causar afeccions significatives sobre la conca hidrogràfica de l’Albufera, per la qual cosa el Ministeri de Transició Ecològica ha rebutjat la instal·lació d’aquesta macroplanta.

En similars termes s’ha pronunciat el Ministeri sobre el projecte de parc eòlic previst en la Serra del Teix de Setaigües, prop d’on l’escultor valencià Miquel Navarro té la seua finca amb part de la seua obra. L’artista va presentar al·legacions a aquesta iniciativa en assegurar que deteriora el llegat de la seua obra.

En el cas concret del projecte de Setaigües, el govern ha reconegut, com l’artista valencià denunciava, que té “una afecció a un projecte cultural a l’aire lliure molt interessant combinant-lo amb l’entorn rural”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*