El PP de la Pobla atribueix a l’Ajuntament el “crear inseguretat jurídica” a l’publicar oferta d’ocupació en estat d’alarma

“La concejal de educación y portavoz socialista, Regina Llavata, muestra una grave carencia de sensibilidad hacia los padres y su departamento suma constantes errores en la gestión de los servicios públicos”.
“La concejal de educación y portavoz socialista, Regina Llavata, muestra una grave carencia de sensibilidad hacia los padres y su departamento suma constantes errores en la gestión de los servicios públicos”.

Post també disponible en: Castellano

El Partit Popular de la Pobla de Vallbona ha criticat que l’Ajuntament haga publicat en el BOP de el 23 d’abril dos anuncis de bases i convocatòries de selecció de personal en ple estat d’alarma. Per a la portaveu popular, Mari Carmen Contelles, “la publicació de dues convocatòries de selecció de personal, quan la llei estableix que en l’estat d’alarma tots els terminis de tramitació estan suspesos, crea inseguretat jurídica entre els aspirants ja que no es pot conèixer amb exactitud el termini de presentació d’instàncies”.

La portaveu popular reclama a l’alcalde de Compromís, Josep Vicent Garcia, que “en aquests moments d’emergència sanitària i social prioritzi les actuacions municipals a pal·liar els efectes i disminuir el risc de contagi per coronavirus dels veïns i veïnes de la Pobla de Vallbona. Publicar seleccions de personal de llocs genèrics de l’Oferta d’Ocupació de l’any passat, en un període que impedeix la tramitació, no sembla el més urgent ara mateix”.

Segons Contelles, “es tracta d’una publicació a consciència i que no respon a un descuit, o un retard en la publicació ja que tal i com assenyalen les publicacions de l’Butlletí Oficial de la Província, les bases i les convocatòries responen a una resolució de la regidora de personal de Compromís, Iris Marc, signada el 31 de març, en ple estat d’alarma. Publiquen unes bases i una convocatòria de selecció que no es pot realitzar per la suspensió de terminis de l’RD 463/2020”.

Els populars recorden que el Reial Decret 463/2020, de 14 de març, pel qual es declara l’estat d’alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada pel covid-19, en la disposició addicional tercera disposa que se suspenen termes i s’interrompen terminis per a la tramitació dels procediments de les entitats de sector públic. El còmput dels terminis es reprendrà en el moment en què perdi vigència el present Reial decret o, si s’escau, les pròrrogues de la mateixa.

“A més sorprèn que aquestes convocatòries per a dues places d’administratiu / ai una d’auxiliar administratiu / a, que segons resa en el BOP, estan incloses en l’Oferta d’Ocupació Pública de 2019, i més d’un any després es publiquin en un moment de confinament. Més encara tractant-se de llocs de treball genèrics i no específics de el moment de pandèmia que vivim”, ha destacat la portaveu.

Tal com assenyala per finalitzar Contelles, “no entenem la urgència de publicar aquests processos selectius de l’Oferta d’Ocupació Pública de l’any passat en ple estat d’alarma, quan la mateixa administració aplica una suspensió de tots els terminis administratius. Com tampoc entenem per què els representants sindicals de l’Ajuntament no han estat informats de la publicació ahir d’aquestes convocatòries”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*