El VII Brindis del Cava de Requena va tindre també un caràcter reivindicatiu sobre la denominació de la zona productora

Post també disponible en: Castellano

El temple de Sant Nicolás de Requena va acollir el ‘VII Brindis del Cava, Requena és origen’ que enguany ha sigut virtual per la pandèmia. 

La sommelier Eva Pizarro va destacar “l’enorme qualitat dels caves que s’elaboren a Requena i que es converteixen en unes excel·lents eines de treball per als sommeliers a la sala d’un restaurant”. 
Salvador Navarro, president dels empresaris valencians de la CEV, va manifestar que “Ha sigut un honor, com a valencià i com a empresari, ser ambaixador d’un gran producte amb el qual els cellerers demostren passió pel cava i pel seu territori”.
Emilio Expósito, president de l’Associació d’Elaboradors de Cava , a més de donar nombroses dades sobre producció , característiques de la zona i vendes de caves que va xifrar en 10 milions de botelles anuals, va anunciar en què han presentat “dos recursos en el Tribunal Suprem contra el Ministeri d’Agricultura i la Denominació d’Origen Cava, davant la prohibició de tots dos que utilitzem el nom de Requena per a la nostra zona”.
El periodista i escriptor Màxim Horta, que va ser triat nou ambaixador del cava de Requena va afirmar que “les meues arrels són com les de la vinya i s’afonen en aquestes terres. La meua infància pertany a un pati que feia olor de vi, és l’aroma de la meua vida”.
L’alcalde Mario Sánchez va destacar “la identitat única del cava de Requena. Lamente que l’elecció del nom d’aquesta zona productora estiga abocat a una batalla legal”
El president de la Generalitat Ximo Puig va deixar clar que “El Consell farà l’impossible perquè el Cava de Requena tinga el nom que per dret li pertany. Té arrelament, compleix la normativa i porta 40 anys treballant”. Informa, Luis Ibáñez.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*