Entrevista. Ricardo Pérez: «El poble de Millars ha demostrat la responsabilitat, civisme i compromís que aquesta inèdita situació requeria»

José Ricardo Gómez repite como alcalde con mayoría absoluta en Millares.
José Ricardo Gómez repite como alcalde con mayoría absoluta en Millares.

Post també disponible en: Castellano

L’alcalde de Millars, Ricardo Pérez, ha valorat l’afecció de la pandèmia en el seu municipi i ha destacat la «magnífica resposta dels veïnes i veïns, la seua gran responsabilitat, civisme i compromís demostrat que aquesta inèdita situació requeria».

— En quin grau podem dir que ha afectat la pandèmia a la població de Millares: davall, mig o alt?

— Ha sigut davall, ja que a hores d’ara, i per la informació que tenim de les autoritats sanitàries i en concret del metge del Consultori Auxiliar de Millares, afortunadament no hi ha hagut cap contagi.

— ¿A què ho atribuïx?

— Sens dubte a la magnífica resposta dels veïns i veïnes de Millars, que en tot moment han complit amb les mesures d’aïllament i recomanacions de prevenció adoptades pel Govern per a evitar la propagació del contagi d’esta pandèmia. El poble de Millares ha demostrat la responsabilitat, civisme i compromís que esta inèdita situació requeria. A més, en tot moment hem sigut conscients que tenim una població de risc, formada majoritàriament per persones d’edat avançada.

— ¿Creu que formar part de les zones de l’interior valencià amb menys població és quelcom que en esta crisi els beneficia o els perjudica?

— Potser ens beneficia, perquè el contacte amb l’exterior no és el mateix d’altres municipis que disten menys entre si o estan molt millor comunicats, la qual cosa afavorix la comunicació, evidentment.

— Després de quasi dos mesos de confinament, com creu que es troba la població de Millares?

— Relativament bé, per la situació tan excepcional que estem vivint, i com tots, ja amb ganes que açò acabe com més prompte millor i poder fer vida normal.

— Com es van afrontar els primers moments de l’estat d’alarma des de l’Ajuntament de Millares?

— Tota situació nova i, com deia, tan excepcional com esta, comporta dubtes i un cert desconcert. Però, en tot moment hem seguit les indicacions que les autoritats sanitàries ens han anat establint, a través dels Governs estatal i autonòmic.

— Ens pot resumir les mesures impulsades a nivell local per l’Ajuntament de Millars per a combatre la pandèmia?

— Decretem dispenses per a anar al treball, afavorint el teletreball, en la mesura que es puga, i mantenint només aquells servicis essencials (seguretat, neteja, ajuda a domicilio…). Enteníem que, donat el risc a què estàvem exposats, havíem d’impulsar des del primer moment, les mesures governamentals. Hem estat desinfectant per neteja les vies públiques o hem ampliat l’ajuda a domicili perquè es quedaren a casa. Després, hem anat reprenent l’activitat municipal, resta de servicis i obres, però dirigint-les sempre a garantir la prevenció i seguretat de nuestos veïns i veïnes. També, quan el mercat ho ha permés, hem adquirit màscares per a repartir entre la població. En definitiva, hem estat molt pendent del compliment de les mesures decretades.

— El turisme i les festes són dos capítols importants per a pobles com a Millares, ¿creu que es van a veure afectats ambdós després d’esta crisi?

— Molt afectats, ja que la programació festiva, la promoció turística i la realització d’un altre tipus d’esdeveniments, esportius, per exemple, signifiquen un gran al·licient per a l’activitat econòmica i social de Millares, i esta crisi tindrà un impacte molt negatiu en el sector turístic i festiu, que són una important font d’ingressos per als nostres establiments: bars, hostal, alberg. Ara que havíem apostat fermament per crear els recursos necessaris per a la promoció turística de Millares, esta crisi constituirà un fre a la mateixa. No obstant això, continuarem treballant per a reprendre estos projectes i lluitar per aconseguir els nostres objectius.

— I per a finalitzar, quin missatge li agradaria traslladar a la ciutadania després d’un mes de confinament i pensant en les setmanes que encara queden per davant?

— Com sempre, molt ànim, i que que sàpien que l’Ajuntament esta al seu costat. Pareix que hem passat la fase més dura d’esta situació, però no hem d’abaixar la guàrdia en cap moment i continuar complint amb les prescripcions i recomanacions de les autoritats sanitàries. Millares és un poble unit en la lluita contra esta pandèmia, i no em cap el menor dubte que tots junts la vencerem.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*