La Plataforma pro hospital comarcal es reuneix amb la secretària autonòmica d’Eficiència i Tecnologia Sanitària

Post també disponible en: Castellano

El passat dia 23 de setembre representants de la Plataforma pro hospital comarcal van mantenir una reunió de treball amb la Secretària autonòmica d’Eficiència i Tecnologia Sanitària, Concha Andrés Sanchis, en què va estar present el president de la mancomunitat, posteriorment es va reunir amb alcaldes i regidors de la comarca.

Es van fer entrega de dos documents i on és van exposar els següents punts: Sobre l’atenció primària, el compliment de la resolució de les corts Valencianes en què es dictaminava el compromís adquirit amb la comarca de creació d’un centre integrat model Villena, i el compliment de les resolucions dels ajuntaments en la qual es demanava la construcció d’el centre integrat amb vies d’expansió fins a esdevenir un hospital, i que fins que es construís s’utilitzés a l’màxim els centres de salut per a albergar especialitats i proves diagnòstica.

En el segon d’ells es feia referència a la situació de les unitats d’emergències sanitàries i la necessitat de dotar la zona de més recursos.

“El transcurs de la reunió es va desenvolupar en un clima positiu, ja que sent la primera trobada es va decidir treballar sobre la segona part de la resolució de la corts Valencianes, és a dir acostaments d’especialitats als centres de salut, proves diagnòstiques que no signifiqui una gran inversió com les espirometries, i aprofitament i optimació de la aparotología existents, referents a l’ecografo i Rx que estan en el centre de salut de Bunyol i l’obertura dels centres de salut a les tardes “, segons fonts de la plataforma.

Des de la plataforma han ressenyat que són serveis sanitaris que no alterarien pràcticament als centres d’especialitats d’Aldaia, Mislata i Manises ja que es tractaria d’agafar una agenda setmanal dels especialistes de cada centre.

La secretària va transmetre que estava en antecedents i que per part de l’Comissionat de Manises i de el director general d’Assistència Sanitària, Pablo Rodriguez, li havien indicat que la Plataforma seguia insistint, va transmetre que tots els punts serien respost amb un informe i que al principi els aparells de l’ecògraf per a altres patologies i els espirómetros no hauria de ser major problema, que tot era qüestió de crèdit. Per la seva banda ens va indicar que treballaria amb més insistència si cap que en altres sessions.

Preguntada pels retards dels PCR va informar que havia tingut reunions de coordinació amb els gerents dels departaments, i en el cas de Manises se li va advertir que tenia una quota de PCR, sobrepassat s’havia d’informar i buscar un altre laboratori per realitzar-les, es van marcar un número de pcr a fi de no sobrecarregar el laboratori, ells tenen convenis amb altres entitats privades que tenen laboratori, “a l’igual que fa amb altres prestacions que no estan recollides i si que passen la factura a la conselleria haurien d’haver-ho fet també “.

La plataforma ha transmès el malestar amb Sanitas “ja que amb la seva actuació l’únic que ha demostrat és falta de professionalitat i més quan existia un protocol d’actuació marcat per sanitat”, segons han dit.

“Esperem i confiem que en un termini breu puguem tenir en servei noves especialitats i proves diagnòstica, hem parlat amb tots els departaments de la Conselleria de sanitat i són conscient de la situació que estem, seria un sense sentit que ara que la secretària autonòmica que va tornar a enviar les propostes als diferents departaments de sanitat caiguin en sac foradat i més amb l’aportació de dades sanitàries reals proporcionades per la pròpia conselleria. la plataforma se sent agraïda pel tracte rebut per part de la consellera i el suport rebut de la mancomunitat. la plataforma seguirà amb el seu treball per aconseguir una atenció sanitària digna, propera i de qualitat “, han finalitzat.

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*