La vitamina D, la gran aliada contra refredats en els temps de pandèmia

Post també disponible en: Castellano

“La vitamina D juga un paper fonamental en el nostre organisme ja que estimula la immunitat enfront de virus, infeccions i altres microbios”, explica el Dr. Arturo Pérez, metge especialista en Medicina Familiar i Comunitària en el Centre de Salut d’Aldaia.

Alguns dels factors que enfortixen el sistema immunitari poden ser l’exposició directa al sol, una dieta equilibrada i rica en vitamina D i realitzar exercici físic

L’organisme, a través de la pell, sintetitza prop del 80% d’esta vitamina a través de la llum solar i entre un 20% a través d’una dieta equilibrada

L’onada de fred arriba amb el mes de desembre i el gran temor de tots està en els refredats i refredats que s’agafen en estes dates. En estos moments de pandèmia on els símptomes d’un refredat poden confondre’s amb els símptomes del Covid-19, el Dr. Arturo Pérez, especialista en medicina Familiar i Comunitària en el Centre de Salut d’Aldaia dóna les claus per a enfortir el sistema immunològic per a evitar estos possibles refredats en l’època d’hivern. Una de les calves que planteja, és el reforç de la vitamina D, ja que “juega un paper fonamental en el sistema immune i estimula la immunitat enfront de virus, infeccions i altres microbis”.

No obstant això, a pesar que és les vitamines ens puguen ajudar a enfortir el nostre sistema immune, el Dr. Pérez Fernández aclarix que hi ha altres factors que poden contribuir a evitar els refredats. “Un estil de vida saludable basat en una bona alimentació i la pràctica d’activitat física, pot fer que el nostre sistema immune es trobe més reforçat enfront de virus, bacteris o toxinas”, explica.

Durant estos mesos d’hivern, és més fàcil que estos virus entren en els nostres organismes ja que el nostre sistema immunitari es veu més dèbil per la falta d’exposició de la nostra pell al sol. “Esto provoca que el 80% de la vitamina D que sintetitzem a través de la pell es reduïsca fent que hàgem de posar més intensitat en la dieta equilibrada i a passar les màximes hores de sol possibles en estos mesos de l’any”, senyal el Dr. Pérez Fernández. A través de la dieta -recorda el professional- podem arribar a obtindre fins a un 20% d’esta vitamina que reforçarà el nostre sistema immune i allunyarà en la mesura que siga possible els virus i bacteris que viuen en el nostre entorn.

Tenint en compte el paper que juga la dita vitamina per al nostre sistema immune, en esta temporada de l’any és summament important tindre en compte la inclusió de vitamina D en la nostra dieta habitual. “La obtenció d’esta vitamina a través dels aliments és la forma més natural, simple i econòmica de fer-ho i és el més recomanable de forma general. En el cas de patir patologies concretes o un dèficit evident d’esta vitamina, es pot receptar els suplements vitamínicos”, conclou el Dr. Arturo Pérez.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*