L’Eliana celebrarà el Dia de la Dona 2021 en línia

La programación se extenderá del 4 al 8 de marzo e incluirá talleres y actividades a través de las redes sociales municipales.

Post també disponible en: Castellano

La regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de l’Eliana ha organitzat una programació d’activitats i tallers en línia, per a celebrar el Dia Internacional de la Dona el pròxim 8 de març, amb l’objectiu de visibilitzar la influència femenina en totes les esferes de la societat: acadèmica, científica, social, laboral i cultural, posant en valor les seues aportacions i reconeixent les seues capacitats, moltes vegades invisibilitzades de manera injusta i discriminatòria.

Baix el lema ‘Talent sense gènere’, Igualtat recolzarà la campanya #NomoreMatildas promoguda per l’Associació de Dones Investigadores i Tecnòlogues (AMIT), a través del qual es difondrà un vídeo promocional en les xarxes socials municipals i el material didàctic en els centres educatius de la localitat.

A més, iniciarà una campanya de sensibilització a proposta de l’ONU titulada ‘Dones i xiquetes líders’, composta per quatre vídeos d’animació, que buscarà posar en valor els enormes esforços que realitzen a tot el món per a forjar un futur més igualitari i el seu paper en la primera línia de la crisi de la Covid-19 com a treballadores de la salut, cuidadores, investigadores i gestores. I és que la pandèmia ha posat en relleu tant la importància fonamental de les contribucions de les dones com les càrregues desproporcionades que suporten. 

Les activitats en línia arrancaran el divendres 5, a les 18 hores, amb el taller ‘Rap positiu per la Igualtat’, a càrrec de Nacidos de la Tierra, a través del qual joves d’entre 12 i 35 anys coneixeran el procés creatiu de les cançons, en la tècnica d’escriptura i rima, l’elecció de la base musical i la creació d’històries a través d’un llenguatge positiu i dels valors de convivència i respecte. Aquesta xarrada-taller, la inscripció del qual està oberta fins a les 14 hores del mateix dia, brindarà a les persones assistents eines d’expressió i comunicació fora de l’entorn escolar i afins als seus gustos i inquietuds.

L’endemà, a partir de les 11 del matí, els elianers i elianeras que s’animen podran gaudir des de les seues cases, a través de Facebook, Instagram i Youtube  d’una classe de fitness en la modalitat de Paleotraining, a càrrec de Maria Peinado. Aquest nou mètode d’entrenament funcional, que està revolucionant el món de l’exercici físic, està dissenyat per a emular els moviments bàsics que l’ésser humà ha realitzat durant la major part de la seua història i es pot practicar en qualsevol espai, proporcionant vigor i agilitat.

El dia de la commemoració, dilluns 8 de març, el Consistori publicarà un vídeo dedicat a la Dona amb la violista Esther Vidal i la poesia de Maribel Fuertes, es realitzarà la foto de tancament de campanya amb les lletres de la paraula IGUALTAT en la plaça del País Valencià i a les 19 hores una xarrada en línia a càrrec de la coach elianera Inma Marco, titulada ‘Distingir per a aprendre’. En ella, a través de Facebook i Instagram, les persones participants aprendran a com utilitzar el llenguatge per a crear espais d’igualtat i enteniment.

L’edil d’Igualtat, Concha Montaner, ha convidat a la ciutadania a participar de la programació, que enguany s’ha hagut de dissenyar en línia per les circumstàncies actuals. “No obstant això, l’Ajuntament no ha volgut renunciar a una data tan significativa per a reivindicar el paper de la dona i continuar reclamant els mateixos drets i oportunitats, especialment en un moment en el qual la pandèmia ha intensificat una situació crítica i estructural de desigualtats”, ha conclòs.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*