Requena, Llíria i Alzira entre els primers municipis dins del pla de vacunació dels centres educatius proposat pel Consell

Post també disponible en: Castellano

La vacunació tindrà lloc entre el 15 i el 27 de març, com s’ha informat aquest matí en el Fòrum Educatiu

Aquest matí s’ha convocat el Fòrum Educatiu en el qual el Secretari Autonòmic d’Educació ha concretat el pla de vacunació per al personal docent i no docent previst, que resumim a continuació:

La vacunació tindrà lloc, dins del mes de març, en aquests dies:

 • Dilluns 15 de vesprada
 • Dimarts 16 de matí i vesprada
 • Dimecres 17 de matí i vesprada
 • Dijous 18 de matí i vesprada
 • Divendres 26 de vesprada
 • Dissabte 27 de matí i vesprada

La idea, en termes generals, és vacunar en dies previs a dies no lectius en aquelles localitats que tenen dies festius eixa setmana (en general, totes les poblacions de València, la Vila-joiosa, Alfàs del Pi, Borriana i Benicarló, per exemple). I divendres o dissabtes en aquelles localitats que no tinguen festiu entre setmana, el 18, 26 i 27 de març. Aquesta planificació pot variar però en principi aquesta és la idea.

Quant als llocs de vacunació, estaran en aquestes localitats: 

 • Alacant: Torrevella, Oriola, Elx, Elda, Dénia, Benidorm, Alcoi, Alacant i Sant Joan
 • Castelló: Vinaròs, Castelló i Vila-real
 • València: Alzira, Gandia, Llíria, Mislata, Paterna, Requena, Sagunt, Torrent, Xàtiva, Massamagrell i a València ciutat: Benicalap, la Fe i la Malva-rosa. Potser s’afegeix algun llocs més, pròximament, en funció del nombre de persones que s’hi han de vacunar.

Dissabte 13 de març es publicarà a les 9h en la web de conselleria les cites concretes.

Està previst un segon procés de vacunació per a subministrar la segona dosi, entre la setmana 10 i 12 després de la primera dosi.

La Conselleria ha insistit en acudir puntualment als llocs de vacunació (ni abans ni després de l’hora) i si pot ser assistir en transport públic, per evitar aglomeracions en els llocs de vacunació.

 • Majors de 55 anys: demanem que la Conselleria prioritze també aquest col·lectiu en el moment en què es tinguen vacunes vàlides per aquest col·lectiu.
  • Resposta: Com que l’AstraZeneca no és recomanable per a majors de 55 anys, s’ha pogut, precisament per això, avançar la data de vacunació en educació i altres serveis essencials. No hi ha data prevista de vacunació d’aquest col·lectiu encara, perquè la comissió interdepartamental estatal no ho ha definit  ja que estan esperant més dosis. La Conselleria ha demanat al Ministeri de Sanitat que també siguen prioritaris quan es dispose de la vacuna pertinent.
 • Gent que s’incorporarà pròximament, bé perquè estiguen en excedència, permís o llicència o s’incorporen per a fer substitucions en un futur. El Sindicat també ha plantejat que en incorporar-se a les aules també es vacunen prioritàriament.
  • Resposta: No estan de moment perquè no ho contempla l’estratègia de vacunació del ministeri. Només el personal en actiu o de baixa. 
 • Castelló: la ciutat de Castelló està ara en un període no lectiu i s’està demanant als centres que traslladen durant aquests dies el professorat que es vacunarà. Hem demanat que s’assegure que tot el professorat i el personal no docent tinga la informació i que ningú es quede fora del procés.
  • Resposta: la carta s’ha rebut en període lectiu i s’entén que s’ha informat el professorat, però prestaran atenció a la situació de Castelló perquè ningú es quede sense la vacuna. 
 • Gent amb patologies o que ha passat el COVID: s’explica en la carta enviada ahir als centres (les embarassades i lactants no s’han de vacunar, qui ha passat la COVID sí, per exemple).
 • Universitats: el Sindicat ha preguntat si la Conselleria d’Educació té constància si la Conselleria d’Universitats té algun pla similar.
  • Resposta: el sector d’universitats no està en l’estratègia de vacunació del Ministeri perquè no es considera personal essencial, a diferència del personal d’educació no universitària.

Ximo Puig anuncia que el pròxim 15 de març s’iniciarà la vacunació de 116.032 docents i personal de centres educatius

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que, a partir del pròxim dilluns, 15 de març, i en el termini de dues setmanes es vacunarà a un total 116.032 docents i personal pertanyents als centres educatius valencians.

El president ha comparegut en roda de premsa després de la reunió mantinguda en el Palau de la Generalitat amb el conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, i la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, per a abordar el pla de vacunació a la comunitat educativa.

Tal com ha destacat el responsable del Consell, s’administrarà la vacuna de AstraZeneca a tot el personal docent i a tot el personal amb presència directa en els centres que tinga entre 18 i 55 anys. En el seu conjunt, aquesta vacunació, la primera amb caràcter massiu, s’estendrà a aqueix total de 116.032 persones de centres educatius d’ensenyament no universitari públics, concertats i privats. Per a això, s’organitzaran espais de vacunació distribuïts en 23 municipis, repartits per tot el territori.

En concret, es preveu vacunar amb la primera dosi a 74.000 professionals durant la setmana que ve i a 42.032, la següent setmana. Així mateix, la segona dosi s’administrarà entre 10 i 12 setmanes més tard, a principis de juny.

El president ha subratllat que aquest pla de vacunació forma part de les actuacions per a garantir la “màxima seguretat” a les aules, i ha subratllat que els membres de la comunitat educativa amb edats compreses entre els 55 i 65 anys seran prioritzats en el procés d’immunització, al costat de la resta de col·lectius de serveis essencials, i vacunats quan es dispose de les suficients dosis de Pfizer.

Sense afectació en el dia a dia dels centres educatius

El conseller d’Educació, Vicent Marzà, ha concretat que la campanya es concentrarà en sis dies i s’ha programat perquè els possibles efectes secundaris no afecten el dia a dia dels centres educatius. Es desenvoluparà així durant els pròxims dies 15 (a la vesprada), 16 (tot el dia) i 17 (tot el dia), 18 (tot el dia), aprofitant els dies no lectius declarats per les Falles, així com el divendres 26 (a la vesprada) i el dissabte 27 (tot el dia).

En aqueix temps s’administrarà la primera dosi a 116.032 persones, que representen aproximadament el 78% de la comunitat educativa i entre les quals s’inclou no sols a docents, sinó també a personal de neteja, administració i serveis o a monitores i monitors, com ha explicat Marzà, que també ha precisat que cada centre serà citat amb un dia, hora i lloc per a la vacunació.

El conseller també ha informat que entre aquest dimarts i aquest dimecres estaran tancades les llistes dels centres amb totes les dades sol·licitades per la Conselleria de Sanitat. També ha remarcat que en els espais de vacunació hi haurà a més presència de responsables d’Educació i de Sanitat i que cada centre comptarà amb els seus llistats, de manera que s’organitzaran les sessions evitant les aglomeracions.

1.000 professionals de la Sanitat i 242 equips de vacunació

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha remarcat que s’ha fet un “treball coordinat” per a dur a terme aquest procés de vacunació de manera que no interferisca en l’activitat a les aules, i ha precisat que participaran en aquesta fase al voltant de 1.000 professionals i 242 equips de vacunació.

En concret, els municipis que comptaran amb espais de vacunació són Vinaròs, Castelló de la Plana, Vila-real, Sagunt, Llíria, Massamagrell, Paterna, Mislata, Torrent, Requena, València, Alzira, Xàtiva, Gandia, Dénia, Alcoi, Benidorm, Elda, Sant Joan d’Alacant, Alacant, Elx, Torrevieja i Orihuela.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*