Riba-roja acull l’III Fòrum Logístic en el qual ajuntaments, empreses i experts aborden els grans reptes del sector industrial

Post també disponible en: Castellano

Riba-roja de Túria ha acollit hui la tercera edició del Fòrum Logístic en el qual més de 200 persones, entre representants d’ajuntaments de tota Espanya i altres entitats públiques, empreses i experts del sector han abordat els grans reptes del sector industrial i logístic des d’una perspectiva municipalista.

Fòrum Logístic, després de l’èxit de les edicions de 2018 i 2020, està impulsat per l’Ajuntament de Riba-roja i l’aliança amb els Ajuntaments de Arteixo (Galícia), Martorell (Catalunya), Mèrida (Extremadura), Antequera (Andalusia) i Mondragón (Euskadi), com a representants de les denominades àrees de gran potencial logístic del país. La trobada cobreix un important espai en el tractament d’una temàtica que habitualment no concedeix a el factor local la rellevància que veritablement té en el desenvolupament de les iniciatives i projectes de caràcter industrial.

La inauguració del Fòrum ha comptat amb la participació de l’alcalde de Riba-roja, Robert Raga, i el conseller d’Hisenda i Model Econòmic de la Generalitat Valenciana, Arcadi España. Tots dos han identificat les qüestions centrals de la agenda industrial que es dibuixen en l’escenari posterior a la pandèmia, l’oportunitat que suposa l’entrada dels fons de reconstrucció i la nova situació internacional sorgida a partir de la guerra d’Ucraïna, amb el desafiament energètic com a principal teló de fons d’aqueixa agenda industrial.

La primera de les taules ha comptat amb la participació dels representants dels 6 ajuntaments membres del denominat G6: Robert Raga, alcalde de Riba-roja de Túria, José María Sánchez, tinent alcalde de l’Ajuntament de Arteixo, Antonio Rodríguez, alcalde de l’Ajuntament de Mèrida, Xavier Fonollosa, alcalde de l’Ajuntament de Martorell, Manolo Barón, alcalde de l’Ajuntament d’Antequera i Maria Ubarretxena, alcaldessa de l’Ajuntament de Mondragón. Tots ells han posat en valor la xarxa G6 com a grup de treball integrat per aquestes sis ubicacions logístiques que exerceixen una funció de suport a les grans xarxes de distribució peninsular de mercaderies i han identificat l’oportunitat que suposen els fons Next Generation. Al costat d’ells, Carlos González Triviño, de la startup Governança Industrial, coordinadora tècnica de les tres edicions de Fòrum Logístic.

Les intervencions han conclòs amb la signatura pels municipis del G6 del Manifest d’interés al mecanisme de Next Generation i el llançament de la iniciativa per a constituir una xarxa temàtica sobre indústria i logística en el si de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies.

Després de la signatura s’ha donat pas a 4 taules temàtiques sobre qüestions centrals de la agenda industrial, el desenvolupament logístic i els fons de reconstrucció, en les quals han participat més de 25 experts entre els quals es troben la confederació empresarial valenciana, empreses com Acciona, Andreu World, Corporació Mondragón, Nederval, Grup Raminatrans o TPF Consulting, entitats com la Oficina Espanyola del Corredor Mediterrani, l’Autoritat Portuària de València o València Plataforma Intermodal, representants de municipis amb projectes emblemàtics de recuperació industrial com Sagunt o Vallada o representants del món universitari.

Tots ells han abordat la transició energètica, la reconstrucció industrial, l’Agenda 2030, les infraestructures estratègiques, els reptes del transport i el sector logístic, els projectes emblemàtics de recuperació industrial o experiències empresarials d’èxit en el sector industrial.

L’esdeveniment ha conclòs amb una conferència sobre motivació i creixement personal a càrrec de l’escriptor Javier Iriondo.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*