Riba-roja continua amb el pla per a produir 15.000 noves màscares i repartir-les vivenda per vivenda per a garantir una a cada habitant del municipi

Post també disponible en: Castellano

El ayuntamiento agradece la labor de los voluntarios y las voluntarias

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria prossegueix amb el seu pla per a la confecció i posterior repartiment de fins a 15.000 noves màscares de protecció elaborades amb tela a partir de la feina per part de dones i homes voluntaris que va arrencar fa més de deu dies amb l’objectiu de garantir la seua arribada a tots els habitants. El consistori ha adquirit ja la tela per confeccionar les màscares que es repartiran en un temps estimat d’unes dues setmanes.

De moment, en una primera fase s’han repartit al voltant de 9.000 mascaretes entre la població de més risc, especialment al centre de salut, les residències geriàtriques i els centres de salut mental i els comerços de la localitat, a més de el servei de càtering els usuaris són persones grans i els operaris dels serveis de manteniment. Les persones vulnerables que han sol·licitat una màscara també l’han rebut a través de el programa municipal “El Teu Ajuntament amb El teu”.

Aquesta iniciativa va sorgir després del decret de l’Estat d’Alarma i en ell participen la societat civil -a través d’un grup de més de 60 persones entre dones i homes- en les tasques de confecció i elaboració de les màscares i l’ajuntament en la coordinació de tot el sistema de producció -amb la compra de les teles- i el repartiment del material. A més, participen també una família propietària d’una antiga fàbrica de teles -que han donat desinteresadamente- i un operari que s’encarrega del tall.

D’aquesta manera, s’ha arribat a la confecció de les prop de 9.000 mascaretes produïdes en una primera fase que es completarà ara amb la fase segona amb les altres 15.000 previstes per als pròxims dies i, per tant, poder arribar a l’total de la població total de Riba-roja de Túria, que es repartiran vivenda per vivenda com a mesura de prevenció per avançar-se a qualsevol situació futura.

Les dones i homes que participen en la seua confecció seguixen les corresponents indicacions de el personal mèdic de centre de salut perquè siguen operatives i eficaces en la seua lluita per impedir l’expansió de l’coronavirus entre els habitants. Per a això, s’utilitzen unes teles cent per cent de cotó, a doble cara i amb els estàndards de qualitat exigits.

Després de la confecció i elaboració de les màscares, personal municipal de al programa “El Teu Ajuntament amb El teu” s’encarrega de traslladar les mascaretes a una bugaderia on se les sotmet a un procés d’esterilització a 75 graus centígrads per garantir la higiene i protecció dels futurs usuaris de les mateixes. L’última fase consistix en introduir cadascuna de les mascaretes a repartir en una bossa segellada i llistes per al seu repartiment final, juntament una nota adjunta indicativa amb les instruccions d’ús.

L’equip de govern de Riba-roja de Túria ha assenyalat “la tasca desinteressada i encomiable de totes les persones voluntàries que participen en aquesta iniciativa amb una finalitat molt destacable ja que es tracta d’un objectiu molt important per a tots els nostres veïns i, per això , hem volgut ser previsors amb la confecció per arribar a garantir una màscara per cada habitant “.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*