La producció d’energia solar fotovoltaica, una nova alternativa per a terres de cultiu a Requena-Utiel

Post també disponible en: Castellano

Empresas dedicades a la producció d’energia solar fotovoltaica estan interessades a adquirir en uns casos, i a llogar, en uns altres, grans superfícies de terreny agrícola de Requena-Utiel per a la instal·lació d’horts solars. Almenys, és el que han manifestat agricultors que han rebut ofertes de compra o lloguer d’una part o la totalitat de les seves propietats. Uns agricultors que han arribat a un acord amb una empresa, amb uns terrenys situats en el paratge de la Cella a uns sis quilòmetres de Requena, han afirmat que “si venem les propietats ens pagaran 23.000 euros per hectàrea i si les lloguem 1.500 euros anuals, també per hectàrea”.

En l’actualitat, hi ha diversos parcs solars importants a la comarca Requena-Utiel: un d’ells està situat prop de Requena i un altre, en les proximitats de Caudete de las Fuentes.
Els agricultors veuen en la instal·lació de panells solars una nova oportunitat de diversificar les activitats en les seves propietats agrícoles.

És evident el creixement espectacular que aconseguirà la producció d’energia solar, en els pròxims anys, com ho demostra la creixent demanda de terrenys per a instal·lar les plaques solars. Una energia neta i inesgotable, amb una producció que aconsegueix grans rendiments a Requena-Utiel, per la gran quantitat d’hores de sol que hi ha en la zona, que és major com més al sud. Informa, Luis Ibáñez.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*