Riba-roja desinfecta les residències de gent gran i els centres de salut mental per protegir la seua població

Post també disponible en: Castellano

La UME actua en aquests centres geriàtrics i de malalties mentals

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha realitzat aquest matí una exhaustiva i completa tasca de desinfecció a les residències geriàtriques i centres de salut mental existents a la localitat amb l’objectiu de mantenir aquests edificis en les millors condicions de salubritat i higiene en la seva intensa lluita per evitar qualsevol risc sobre la seva població.

Aquestes tasques estan incloses en el programa Riba-roja Desinfecta l’objectiu principal és desinfectar per complet el terme municipal i eliminar qualsevol tipus de rastre o element de virus causant de l’aquesta epidèmia, especialment en les àrees més vulnerables, és a dir, les residències geriàtriques i els centres mentals, una de les poblacions que poden resultar més perjudicades pel coronavirus.

En les tasques de desinfecció dutes a terme aquest matí han participat els membres de la Unitat Militar d’Emergències (UME) que s’han centrat en les residències de gent gran d’Entre Tarongers, Edat d’Or i en els centres específics de malalties mentals (CEEM) d’Abadia Túria i a Camp de Túria, situades totes elles en el terme municipal de Riba-roja de Túria.

Aquests treballs es duen a terme de forma periòdiques en les zones vulnerables previstes i es tornaran a repetir amb la mateixa periodicitat en les properes setmanes mentre persisteixi el perill de propagació d’aquesta epidèmia. A més, es prolongaran en la resta d’espai públics on es poden acumular, segons els experts sanitaris i científics, el virus causant de la malaltia.

Des que es va decretar l’Estat d’Alarma, l’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha iniciat una campanya exhaustiva de desinfecció, tant per part de l’empresa de neteja viària sobre voreres, mobiliari urbà i papereres amb màquines hidro-netejadores amb aigua i lleixiu diluïda, amb l’ajuda dels tractors i polvoritzadors per part dels veïns voluntaris de Riba-roja que s’ocupen de les calçades.

A aquestes tasques s’ha unit una altra empresa que s’ocupa dels 40 parcs i zones esportives a l’aire lliure com biosaludables i cal·listènia amb l’ús de productes específics, a més d’una altra mercantil que completa aquest programa de desinfecció que s’ocupa de dilluns a diumenge de desinfectar 39 vehicles de propietat municipal, 2 autobusos urbans i, amb una periodicitat quinzenal, la resta dels vehicles d’obres i serveis fins a un total de 12 de l’magatzem municipal. En aquest cas, s’utilitzen productes biocides desinfectants aptes per a tot tipus de superfície, que no fa mal i és biodegradable.

L’equip de govern de Riba-roja de Túria ha subratllat “l’enorme esforç que s’està realitzant des de l’ajuntament a través d’aquestes empreses i de les persones voluntàries per mantenir sota control tot l’espai públic i aquells llocs més vulnerables com les residències de la gent gran, tot per tal màxim de preservar la seva salut “.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*